gymnoi_01Στο αρχείο έθεσε, η εισαγγελέας, τη μήνυση κατά των δύο γυμνών νεαρών που κόβουν βόλτες εν αδαμιαία περιβολή, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ακολουθούμενοι από φωτογράφο και κάμερα.

 

Τις βόλτες των γυμνών Θεσσαλονικών είδε, στο Youtube, γιατρός από την Αθήνα, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Διεξήχθη έρευνα, εντοπίστηκε η ταυτότητα των δύο νεαρών και η δικογραφία έφθασε στα χέρια της εισαγγελέως.

Η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση, πάντως, έκρινε ότι «δε διαπιστώθηκε κάποια συμπεριφορά ή πράξη εκ μέρους των δύο αυτών ατόμων, οι οποίες να μπορούν να χαρακτηριστούν ακόλαστη ή ασελγής πράξη». Επικαλείται απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία, οι πράξεις, για να προσβάλουν τη δημόσια αιδώ πρέπει «να εκφεύγουν του απλού γυμνού και παραπέμπουν σε σεξουαλικές πράξεις».

Μάλιστα, καθώς στις καταθέσεις τους οι δύο νεαροί δήλωσαν… γυμνοί ακτιβιστές, η εισαγγελέας έκρινε πως «η ακτιβιστική δράση ανάδειξης του γυμνού σώματος, δεν είναι ανήθικη πράξη και σαφώς δυσανάλογος ο χαρακτηρισμός της ως πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις». Θεωρεί, τέλος, ότι κάτι τέτοιο «δεν αποτελεί μοναδικό ή πρωτόγνωρο φαινόμενο», αφού γυμνά σώματα εμφανίζονται και σε θεατρικές παραστάσεις κι άλλες καλλιτεχνικές εκφάνσεις.