toumba_mat_astynomia_20150208_02Αψιμαχίες σημειώθηκαν πριν λίγο, έξω από τον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, στην Τούμπα, μεταξύ διμοιριών των ΜΑΤ και οπαδών του ΠΑΟΚ.

 

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οι φίλαθλοι διαπίστωσαν πως υπήρχε μια διμοιρία πριν τα κάγκελα εισόδου στην “Θύρα 4”. Αυτό θεωρήθηκε “εχθρική πράξη” και άρχισαν οι αντεγκλήσεις. Από τα λόγια περάσαμε στα… έργα, καθώς κάποιοι άρχισαν να πετούν πέτρες (έπεσε και μια μολότοφ) και οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις, ενώ απάντησαν με δακρυγόνα.

Λίγα λεπτά αργότερα, άλλες δύο διμοιρίες κατευθύνθηκαν στο σημείο, όπου οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, πλέον, υπολογίζονται στους 200.

Το όλο σκηνικό γίνεται πριν τη γέφυρα του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας, με αποτέλεσμα η αποστολή του Ολυμπιακού να φθάσει (στις 17.35) στο γήπεδο και να μπει στη μικτή ζώνη και από εκεί στα αποδυτήρια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από την πλευρά της “Θύρας 7” δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό.

Αυτήν την ώρα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αποσυρθεί και επικρατεί ηρεμία. Ο κόσμος εισέρχεται χωρίς πρόβλημα στο γήπεδο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφθασε στο γήπεδο στις 17.48 και οι ποδοσφαιριστές, με τον προπονητή και τους υπόλοιπους πέρασαν στο γήπεδο κάτω από συνεχή χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί ότι, περίπου πριν μισή ώρα, έγινε μία σύλληψη σε αρκετή απόσταση από το γήπεδο της Τούμπας, καθώς, νεαρός που δήλωσε σε αστυνομικούς πως ήθελε να πάει στο γήπεδο, είχε στην κατοχή του, όπως διαπιστώθηκε, πυρσούς.

Αυτήν την ώρα (17.50) η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέσα στο γήπεδο η ατμόσφαιρα είναι θερμή, αλλά χωρίς παρατράγουδα.


Η φωτογραφία είναι από το inpaok.com