Να οργανώσει όλες αυτές τις ομάδες και επιχειρήσεις, που προσφέρουν παιχνίδια ρόλων, σε ανοικτό ή κλειστό χώρο, θέλει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους ομάδων και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.


Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας είπε στους επιχειρηματίες ότι ο δήμος θέλει να προσθέσει στο τουριστικό πορτφόλιο της Θεσσαλονίκης (σ.σ. το οποίο, ακόμη, σχηματίζεται) μία ακόμα θεματική, αυτή των διαδραστικών εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Εκτός από τους εκπροσώπους επιχειρηματιών που οργανώνουν παιχνίδια ρόλων, μυστηρίου και απόδρασης (escape rooms) είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους, συμμετείχαν επιχειρηματίες που πραγματοποιούν θεματικές ξεναγήσεις, εναλλακτικές διαδρομές και διαδραστικές παραστάσεις. Εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι ομάδες αυτές θα μπορέσουν να συνεργαστούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο, συνδυαστικό τουριστικό πακέτο ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων. 

Στο... Ισραήλ η πρώτη "αποστολή" της ιδέας;

Το πακέτο αυτό θα το περιλάβει ο Δήμος στις παρουσιάσεις για την τουριστική προβολή της πόλης που πραγματοποιεί στις αποστολές (road trips), τις οποίες οργανώνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Μάλιστα, μια τέτοια αποστολή αναμένεται να είναι αυτή που θα γίνει, σε λίγες ημέρες, στο Ισραήλ, όπου υπάρχει τέτοιου είδους κοινό.

Οι επιχειρηματίες κι ο δήμος θα σχηματίσουν ομάδα εργασίας (σ.σ. ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε γραφειοκρατία και χρόνο), για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους σε φορείς τουρισμού της πόλης(Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κι Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων). 

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε το τουριστικό ρεύμα με ελκυστικές, εναλλακτικές προτάσεις και ταυτόχρονα, μέσα από το συντονισμό της συλλογικής αυτής δράσης, να ενισχύσουμε την προσπάθεια των συγκεκριμένων ομάδων», δήλωσε ο κ. Πέγκας.