vouli_1.jpg

Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

 

Μετά την ορκωμοσία αρχίζει, ουσιαστικά, η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η διαδικασία των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, που θα καταλήξει στην ψήφο εμπιστοσύνης –ψήφο που έχει εξασφαλίσει, με τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κυβέρνηση Τσίπρα.

Βέβαια είναι και η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, άσχετα από το όνομα, αφού η συγκυβέρνηση διαθέτει τις ψήφους εκλογής Προέδρου της αρεσκείας της. Να σημειωθεί ότι καμία απολύτως πρόταση δεν έγινε στον Κώστα Καραμανλή, την ώρα, πάντως, που κύκλοι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό επέμεναν ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Καραμανλής θα αρνούνταν, για να μην προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά και το περιβάλλον του Δημήτρη Αβραμόπουλου διαψεύδει πως έγινε οποιαδήποτε κρούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι αυτός ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.