synnefa_thessaloniki_20140516_01.jpg

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

 

Αναλυτικά:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια το βράδυ στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και, από το βράδυ, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 ως 10 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία από 2 ως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από –2 ως 6 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 5 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία την Εύβοια και στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Θεσσαλίας, από το βράδυ και στα ημιορεινά, αλλά και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν.

Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 9 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ΑΠό αργά το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν.

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής.

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 5 ως 15 βαθμούς κελσίου.