metanastes_amygdaleza_01.jpg

«Οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την πολιτική της νέας κυβέρνησης (σ.σ. στο μεταναστευτικό) δημιουργούν ανησυχία». Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

 

Όπως προσθέτει, «αντί για ρήξη με τις ρατσιστικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν συνθήκες απαράδεκτες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και  έστρωσαν το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής, δυστυχώς θα  έχουμε συνέχεια».

Η κίνηση επικαλείται δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο, οι αλλαγές στο νόμο για την κράτηση μεταναστών είναι: «η κράτηση την οποία εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι το έσχατο μέσο. Προηγούνται εναλλακτικά μέτρα, όπως η εμφάνιση στο τμήμα, η καταβολή χρηματικής εγγύησης, η παρακράτηση εγγράφων». Πρόκειται για νόμο που, στο Γιούρογκρου, δεσμευτήκαμε να ακολουθήσουμε.

«Με απλά λόγια στην έκκληση του αντιρατσιστικού κινήματος, την οποία επιδώσαμε στην πρόεδρο της Βουλή Ζωή Κωνσταντοπούλου ως ψήφισμα του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 19/2, όπου ζητήσαμε την κατάργηση των ρατσιστικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έρχεται η απάντηση ότι ο νόμος 3907/11 θα εφαρμοστεί και από τη νέα κυβέρνηση», υπογραμμίζουν τα μέλη της Κίνησης. 

Αντιδρούν, ακόμη, στις δηλώσεις της υπουργού ότι «όσο αραιώνει ο πληθυσμός στην Αμυγδαλέζα, θα φτιάχνουμε τις συνθήκες γι’ αυτούς που θα μένουν» και στο ότι «σχεδιάζεται να υπάρχει διπλή πρόβλεψη γέννησης και φοίτησης λίγων χρόνων σε ελληνικό σχολείο, ώστε να πληρούνται οι όροι της κοινωνικής ένταξης».

Μάλιστα, εξακοντίζουν βέλη κατά της συγκυβέρνησης, υπογραμμίζοντας: “Δεν έχουμε περιθώρια συμβιβασμών με αλλαγές που θα εγκρίνουν «οι θεσμοί» της ΕΕ και ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ”.

Τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ καλούν «τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο της Αριστεράς, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις να απορρίψουμε το κλάδεμα των αιτημάτων του αντιρατσιστικού κινήματος». Για το λόγο αυτό οργανώνουν διαμαρτυρίες, σε διάφορες πόλεις της χώρας, στις 21 Μαρτίου(Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά).