metro_stathmos_panepistimio_20140827_01.jpg

Λύση στο θέμα του μετρό, το οποίο χαρακτηρίζει «το πιο αναπτυξιακό έργο της Θεσσαλονίκης που έχει γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης» ζητά, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Βόρειας Ελλάδας.
 
Ο κλάδος είναι ένας από αυτούς που πλήττονται, αφού εκατοντάδες καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, κατά μήκος των έργων του μετρό, έχουν από ελάχιστη ως μηδενική κατανάλωση, κάτι που οδηγεί σε απόγνωση, πέρα από τους κατασηματάρχες και τους προμηθευτές τους –μέλη του Συνδέσμου.
Για τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Κώστα Γεωργάκο, «πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής του. Το μετρό θα αποτελέσει μία δεύτερη επιλογή, ως Μέσο Μαζικής Μεταφοράς για τους πολίτες, κάτι που επιβάλλεται για να έχουμε μία σύγχρονη και λειτουργική πόλη».
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Β.Ε. καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει και να δώσει μία άμεση λύση για να ξεμπλοκαριστεί το έργο, το συντομότερο δυνατό, προς όφελος των Θεσσαλονικέων, με όρους που θα διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.
“Καλούμε τη νέα κυβέρνηση, να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στη Θεσσαλονίκη και να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει η πόλη μας «πρωτεύουσα» των Βαλκανίων”, τονίζει ο κ. Γεωργάκος.