Πιστόλια, τουφέκια, μαχαίρια, χειροβομβίδες, φωτοβολίδες και χιλιάδες φυσίγγια, δεκάδες σιδερογροθιές κι άλλα αντικείμενα, βρέθηκαν σε μάντρα αυτοκινήτων, στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, όπου εργάζονταν καταζητούμενος, μετά από καταδίκη του για οπλοφορία.


Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τον 56χρονο Έλληνα που αναζητούνταν  μετά την καταδίκη του, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονικης, σε ποινή φυλάκισης άνω των τριών ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ΄εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Τόσο στη μάντρα, όσο και σε παρκαρισμένο, σε αυτήν φορτηγό βρέθηκαν τα εξής όπλα:



Εννιά αμυντικές χειροβομβίδες
Πέντε πολεμικά τυφέκια
Δύο περίστροφα

Τρία πιστόλια, εκ των οποίων ένα κρότου και ένα αυτοσχέδιο (τύπου στιλό)
29.385 φυσίγγια πυροβόλων όπλων
960 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων
Δέκα σιδερογροθιές
Τέσσερις θήκες όπλων
Επτά φωτοβολίδες
Δύο γεμιστήρες
Κλείστρο
Πέντε μαχαίρια
Μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος
Ένα μεταλλικό τόξο
16 βέλη και τρεις μύτες τόξου
Σπρέι πιπεριού
Συσκευή εκπομπής LASER
Πλήθος καρτών και συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα στάλθηκαν στα Εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διαλεύκανση της δράσης του, αλλά και τη διερεύνηση στοιχείων που αφορούν στην προέλευση και προορισμό του κατασχεθέντα οπλισμού.