Τη φωτογραφία και τα στοιχεία 41χρονου πορτοφολά, που είχε... ρημάξει τους επιβάτες των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.


Τον 41χρονο Ρουμάνο Φλοριάν Αβράν του Μιχάι, συνέλαβαν δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», στις 17 Ιανουαρίου 2015, μαζί με 28χρονη συνεργό του. Οι δυο τους είχαν κλέψει το πορτοφόλι επιβάτιδας λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ. Ο Ρουμάνος πορτοφολάς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου κι εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν  ότι, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2104 – Ιανουαρίου 2015, οι δυο τους είχαν κλέψει άλλα επτά πορτοφόλια από ανυποψίαστους επιβάτες του ΟΑΣΘ, τα οποία περιείχαν 475 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Επίσης, σε συνεργασία της επιληφθείσας Υπηρεσίας με το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας προέκυψε επιπλέον ότι ο συλληφθείς τον Οκτώβριο του 2014 στο κέντρο της πόλης, έκλεψε το πορτοφόλι 22χρονης, που περιείχε 30 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, με την οποία στη συνέχεια, πραγματοποίησε αναλήψεις 180 ευρώ από δύο τραπεζικά υποκαταστήματα.

Επίσης, σε βάρος της 28χρονης εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε δικαστικά έξοδα για το αδίκημα της κλοπής από κοινού.

Τη δημοσιοποιήση των στοιχείων του αποφάσισε ο εισαγγελέας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι κι άλλοι πολίτες έπεσαν θύματά του. Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, στα τηλέφωνα 2310-254783 και 254776.