Να ρυθμίσει θέματα που άπτονται των ιδιωτών γιατρών ζητά, από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


Όπως επισημαίνει σε επιστολή του, προς τον νέο υπουργό, το δ.σ. του ΙΣΘ, υπάρχουν πολλά προβλήματα "που προέρχονται από την απορρύθμιση του καθεστώτος άσκησης", καθώς και "την παθογένεια του ΕΟΠΥΥ και την διαχρονική αναξιοπιστία του".

Υπογραμμίζει ότι "δεκάδες χιλιάδες γιατροί και ανάμεσα τους οι περισσότεροι νέοι, καθημερινά στα ιδιωτικά τους ιατρεία εξυπηρετούν ασθενείς με ελλιπή ασφαλιστική κάλυψη χρηματοδοτώντας ουσιαστικά μια ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φαρμακευτική υγεία, υπό την δαμόκλειο σπάθη των clawback, rebate, πλαφόν, αναγκαστικών εισφορών στις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες κλπ".

Να σημειωθεί ότι, για τους κλινικούς γιατρούς η μέγιστη αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στις 2000 ευρώ, για τους δε εργαστηριακούς με πλαφόν που επίσης ξεκινούν από χαμηλότερα επίπεδα.

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης πιστεύουν ότι "η διατήρηση των ατομικών ιατρείων και εργαστηρίων είναι πρακτικά ωφέλιμη" και ζητούν να συμπεριληφθούν και οι ιδιώτες γιατροί στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.