Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απέκτησε το 75% των μετοχών της Alitalia Loyalty S.p.A, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του MilleMiglia, του προγράμματος επιβράβευσης τακτικών επιβατών της Alitalia, με την Alitalia να διατηρεί το υπόλοιπο 25%.
Η εξαγορά σηματοδοτεί την τρίτη επένδυση της Etihad Airways σε πρόγραμμα επιβράβευσης τακτικών επιβατών, καθώς εξαγόρασε επίσης την πλειοψηφία των μετοχών του topbonus της ΑirΒerlin και του JetPrivilege της Jet Airways, παράλληλα με την πλήρη κυριότητα του προγράμματος Etihad Guest.

Η Etihad Airways διαχειρίζεται πλέον προγράμματα επιβράβευσης τακτικών επιβατών από επτά αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της Global Loyalty Company (GLC)

Σε συνδυασμό, το Etihad Guest, το topbonus, το JetPrivilege και το MilleMiglia συγκεντρώνουν ένα σύνολο 14 εκατομμυρίων μελών σε όλο τον κόσμο.

Η προσθήκη του MilleMiglia δίνει περισσότερες ευκαιρίες για τα 4,6 εκατομμύρια μέλη της MilleMiglia να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια, ενώ οι επισκέπτες που θα εγγραφούν ως νέα μέλη της MilleMiglia πριν την 28η Φεβρουαρίου, θα κερδίσουν ένα διπλό μπόνους καλωσορίσματος 4.000 μιλίων.

Χ.Λ.