tsipras_ko_syriza_20150205_01.jpg

Συνεδριάζουν το απόγευμα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ και συζητούν τα «καυτά» θέματα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και του τελεσιγράφου που έδωσε το Eurogroup στην Αθήνα για την παράταση του μνημονίου.

 


Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ συνεδριάζουν στις 16:00, ενώ του ΠΑΣΟΚ στις 18:30.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να αποκαλύψει το πρόσωπο που προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει συζήτηση επ' αυτού.

Παράλληλα, κατά την ομιλία του στην ΚΟ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup για παράταση του μνημονίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, ενώ σημειώνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, χωρίς διάθεση για ρήξη και συγκρούσεις.

Η υποψηφιότητα Προέδρου θα συζητηθεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αργότερα το απόγευμα.

Χθες, ο Ευ.Βενιζέλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος -ουσιαστικά- τού ζήτησε τη συγκρότηση ενός μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μετά την εντύπωση για ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους που διαφάνηκε αμέσως μετά το Eurogroup. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε, ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις από τον πρωθυπουργό.

Ανάλογο τηλεφώνημα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά η πρωτοβουλία δεν ευοδώθηκε ούτε από αυτήν την πλευρά. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε «συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί ει δυνατόν εθνική γραμμή».