«Δεν ξέρω αν ο κ. Ντάισελμπουμ θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup» δηλώνει στον Focusfm 103,6 o Γιάννης Αμανατίδης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. 

Και πρόσθεσε: «Εγώ θεωρώ πως οι κινήσεις που κάνει σε κάποιο ποσοστό, χρεώνονται σε προσωπικό επίπεδο. στον κ. Ντάισελμπουμ. Από την ημέρα που ήρθε στην Αθήνα δεν θεωρώ ότι η κίνηση δυσαρέσκειάς του, δεν εξέφρασε στην πραγματικότητα το σύνολο της Ευρώπης. Ο πρόεδρος του Eurogroup, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός, καθώς, λόγω της θέσεώς του, δεν εκφράζει μόνο τη χώρα του ή τον εαυτό του».

Σχολιάζοντας την έντονη φημολογία ότι, Γερμανοί αξιωματούχοι επιθυμούν την απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη, από τη θέση του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Αμανατιδης απάντησε, πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε παράλληλα και τα πυρά του κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά τις χθεσινές τηλεφωνικές του επικοινωνίες μετά το ναυάγιο του Eurogroup με αρχηγούς των «φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων, αναφέροντας πως:
«Δεν έχουμε μόνο το εξωτερικό μέτωπο έχουμε και το εσωτερικό…» «τι θέλει να μας πει ο κ Σαμαράς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντί ευρωπαϊκό κόμμα; »

Τέλος ο Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας για την διαπραγμάτευση και το τι θα πρέπει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά και την κατάληξη του χθεσινού Εurogroup είπε: «Πήγαμε θεωρώντας ότι έχει κλείσει το θέμα της παράτασης από το προηγούμενο Εurogroup και είδαμε «το ή υπογράφετε ή δεν συζητάμε». «Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» και να εφαρμόσουμε αυτά που δεν τόλμησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να φέρουν - δηλαδή τα τελευταία προαπαιτούμενα από το e-mail Χαρδούβελη», καταλήγοντας πως «δεν μπορούμε να πάμε τη χώρα πίσω»