Άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο, τον μόνο που, αυτήν τη στιγμή, επιχειρεί με νέες κατασκευές, ή ανακαίνιση των παλαιών, επιχειρεί η ΔΕΘHelexpo,  μέσω των κλαδικών εκθέσεων Infacoma και EnergyTech, οι οποίες λειτουργούν από αύριο 12 Φεβρουαρίου, ως τις 15 του μήνα.


Σε ερώτηση του salonicanews.com,  ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε πως η βοήθεια την οποία μπορεί να δώσει η Έκθεση στον κλάδο είναι μέσω της διεθνοποίησης της διοργάνωσης. «Δεν έχουμε άλλον τρόπο να ξεπεράσουμε την κρίση, σε έναν κλάδο που είναι στο κέντρο της όλης… κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Σκοπός μας είναι να φέρουμε τον κλάδο σε επαφή με τις αγορές του εξωτερικού».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί η εσωτερική αγορά, υπογράμμισε πως η διοργάνωση άνοιξε τον κύκλο της συμμετοχής, προσκαλώντας επιχειρηματίες από τον χώρο των ξενοδοχείων. «Μόνον στις τουριστικές υποδομές της χώρας γίνονται, αυτήν την ώρα, επενδύσεις, είτε από αναπτυξιακά προγράμματα, είτε από ΕΣΠΑ. Γίνονται νέες κατασκευές, ή ανακαινίζονται οι παλιές». Πρόσθεσε πως η διοργάνωση σκοπεύει στη διεύρυνση του πελατειακού κοινού – στόχου. «Μεγαλώνουμε την αγορά», είπε χαρακτηριστικά.



Όσο για το δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης, την έκθεση EnergyTech, τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, τόνισαν ότι δίνει ευκαιρίες και σε επαγγελματίες, για να βελτιώσουν τις υποδομές τους, αλλά και σε απλούς ιδιώτες για να βελτιώσουν ενεργειακά τα σπίτια τους. «Θα βρουν πολλές προτάσεις, σε αυτόν τον τομέα, από απλές αντικαταστάσεις κουφωμάτων, ως πλήρη προγράμματα ενεργειακής βελτίωσης σπιτιών», υπογράμμισαν.

Ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε ως σημαντική τη συνεργασία της ΔΕΘ – Helexpo με την Ελληνική Ένωση Αλιουμινίου και προανήγγειλε τη μετεξέλιξη της EnergyTech σε μια διεθνή έκθεση ενέργειας και περιβάλλοντος, την Aquatherm,  η οποία θα ανοίξει, για πρώτη φορά τις πύλες της, το Φεβρουάριο του 2016. «Θα είναι ένα διεθνές γεγονός, με αναγνωρισιμότητα σε όλον τον κόσμο», είπε.

Ο κ. Τζήκας υπογράμμισε πως «ο στόχος ‘ανοικτή ΔΕΘ όλες τις ημέρες’ επιτεύχθηκε" με σκληρή δουλειά από πλευράς των εργαζομέων και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΘ έχει ανέβει επίπεδο».

Στην Infacoma ο εκθεσιακός χώρος αυξήθηκε στα 5.600 τ.μ., ενώ ο αριθμός των εκθετών φθάνει τους 222 (στα περσινά επίπεδα). Στην EnergyTech το 25% των εκθετών είναι νέοι (συνολικά είναι 148, μέγεθος μειωμένο σε σχέση με πέρσι) και θα καλύψει 2.340 τ.μ.


Τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. Δεν έχει προσδιοριστεί, ακόμη, ποιος από τους υπουργούς, θα παραστεί στα εγκαίνια.