Τη διαφορετική κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνουν τα social media, η οποία αλλάζει ακόμη και τις απόλυτες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, εξερευνά η νέα ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας “e-Social”, σε σκηνοθεσία Ναταλίας Λαμπροπούλου και σενάριο-παραγωγή του Σωτήρη Πετρίδη.
Πρόκειται για τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία που δημιουργούν από κοινού οι συντελεστές, απόφοιτοι και οι δύο του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Μετά το επιτυχημένο και βραβευμένο «Μπαλόνι», που ταξίδεψε σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις, το “e-Social” παίρνει τη σκυτάλη και καταπιάνεται με ένα δύσκολο είδος –την επιστημονική φαντασία, αλλά και ένα δύσκολο θέμα: την απώλεια.

Η ταινία “e-Social”, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση από το Διαδίκτυο (crowdfunding), ξεκινά την πορεία της εκτός συνόρων, όπου θα προβληθεί σε τρία διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους. Το Granite Planet International Film Festival (20-22 Φεβρουαρίου 2015) στον Καναδά, το Original Narrative - Student Short Film Festival στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (21-24 Φεβρουαρίου 2015) και το Cluj Shorts International Short Film Festival (23-29 Μαρτίου 2015) στην πόλη της Κλουζ-Ναπόκα στη Ρουμανία, που έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2015.

Το “e-Social” μεταφέρει τους θεατές στο κοντινό μέλλον. Βρισκόμαστε  στο 2035, όταν η εταιρία e-A&Ω προσφέρει στους πελάτες της τη δημιουργία ολογραμμάτων νεκρών προσώπων μέσα από τις πληροφορίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κατείχαν εν ζωή. Η Άννα, έχοντας χάσει πρόσφατα τον άντρα της, αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του ολόγραμμα, κάτι που όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή.

Η ταυτότητα της ταινίας
Στο “e-Social” πρωταγωνιστούν οι Ματίνα Κουλουριώτη, Χρίστος Παπαδημητρίου, Τζόυς Ευείδη. Διεύθυνση Φωτογραφίας – Κώστας Καρύδας, Μοντάζ – Τάνια Ναναυράκη, Sound Design – Αναστάσης Πετρέλης, Συνθέτης – Θοδωρής Παπαδημητρίου, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία – Μαρία Καβαλιώτη, Special Effects – Κώστας Καρύδας και Γιάννης Λιόλιος, Executive Producers – Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου και Χρύσα Καλουμένου, Βοηθοί Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας – Κατερίνα Κολλιοπούλου και Έλλη Ναλμπάντη, Ηχολήπτης – Αποστόλης Μπαρουξής, Βοηθός Ήχου – Αλέξανδρος Καντόρος, Color Correction – Βασίλης Χριστοδούλου, Graphic Designer – Τάνια Ναναυράκη
Περισσότερα για την ταινία:
Trailer: http://youtu.be/TIqLK8L4ZtA
Website: http://e-socialfilm.weebly.com
Facebook: https://www.facebook.com/esocialfilm 
Δείτε το τρέιλερ: