Φαίνεται ότι μάλλον ήταν προφητικό το τρέιλερ «Golden Age» για το Basket Nights 7 καθώς οι Χόντορες, οι οποίοι φοράνε κίτρινα, είναι οι μεγάλοι πρωταθλητές. 


Στον τελικό κέρδισαν τα Παλτά με 20 – 14 στο κλειστό γήπεδο της ΜΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη και πήραν τον τίτλο. Κατάφεραν μάλιστα να το κάνουν χωρίς να γνωρίσουν την ήττα στο πρωτάθλημα, ούτε στη κανονική διάρκεια αλλά ούτε και στα playoffs.

Για να φτάσουν στον τελικό δεν χρειάσθηκε να ιδρώσουν. Οι Παρτουζάν, η μία εκ των δύο ομάδων από τα Γιάννενα που κέρδισε το εισιτήριο για τα playoffs, δεν μπορούσε να συμπληρώσει τριάδα καθώς ο Θεοχάρους τραυματίστηκε στο ματς με τα Φλόκια, ο αδερφός του είχε τη γυναίκα του έγκυο στο νοσοκομείο και ο Μιχαήλ δούλευε. 

Στον τελικό βρήκαν απέναντί τους τους πρωταθλητές του Basket Nights 6 Παλτά BC. Στον ημιτελικό τα Παλτά ξεπέρασαν το εμπόδιο των Shadows σχετικά εύκολα καθώς Ζυγούρης και Τσιούμπος επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ τριπόντων από αυτά που μας έχουν συνηθίσει και δεν άφησαν περιθώριο στους Shadows να αντιδράσουν.

Στον τελικό όμως η κατάρα που θέλει να μην αφήνει τις πρωταθλήτριες ομάδες να διεκδικούν 2ο σερί πρωτάθλημα χτύπησε για ακόμη μια φορά και αμέσως στο ξεκίνημα ο Δερέκας βγήκε εκτός παιχνιδιού με διάστρεμμα. Πρόκειται μάλιστα για ένα παίκτη που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς στη ζωή του και κανείς δεν ξέρει που θα μπορούσε να είναι τώρα αν δεν είχε τόσο συχνά προβλήματα τραυματισμών.



Οι Χόντορες έπαιξαν υποδειγματική άμυνα πάνω στα ατού των Παλτών και τους ανάγκασαν να σουτάρουν υπό πίεση έξω από το τρίποντο ενώ και στα drive το rotation στην άμυνα ήταν άψογο. Στην επίθεση οι Χόντορες χρησιμοποιώντας τα αθλητικά τους προσόντα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η γκαντεμιά χτύπησε και τους Χόντορες καθώς ο Χατζηγιαννίδης στραβοπάτησε και αναγκάστηκε να δεχθεί και αυτός τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό της διοργάνωσης. Έτσι έμειναν και οι δύο ομάδες ουσιαστικά χωρίς playmaker.
Μετά την ανάπαυλα ο Χατζηγιαννίδης έσφιξε τα δόντια και επανήλθε στο παρκέ. Τα Παλτά προσπάθησαν να ανακάμψουν επιχειρώντας περισσότερες διεισδύσεις με τον Τσιούμπο για να βρεθούν περισσότερα ελεύθερα σουτ αλλά και να φορτώσουν με κάποια φάουλ τους Χόντορες. Η διαφορά όμως ήταν ήδη μεγάλη και οι Χόντορες στέφθηκαν πρωταθλητές.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η διαιτησία του Final Four ήταν άριστη.

Playoffs Γιάννενα

Στα Γιάννενα είχαμε μεγάλες μάχες το Σάββατο στα Playoffs αλλά ως συνήθως και πολύ γκρίνια, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται άκρως κουραστικό και μειώνει το κατά τα άλλα σπουδαίο αθλητικό πνεύμα και πείσμα που δείχνουν οι περισσότερες ομάδες.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα Δριμύκλανα, ομάδα Β κατηγορίας η οποία έπαιζε χωρίς ένα από τους καλύτερους παίκτες της, τον Κώστα Τώνη. Παρόλα αυτά έφτασε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει μια επική έκπληξη καθώς έχασε μόλις με 3 πόντους από την «πολύ» Παρτουζάν ενώ αν ήταν εύστοχος σε 2 σουτ τριών πόντων ο Ματσάγκας που εκτέλεσε στο τέλος θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.



Τα Παλτά που προκρίθηκαν στο Final Four έπρεπε να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Pacers και Typhoon αντίστοιχα. Οι Pacers μπήκαν με περίσσιο πάθος στον αγώνα αλλά αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ καθώς τα πολλά νεύρα τους οδήγησαν σε βεβιασμένες επιθέσεις ενώ από την άλλη τα Παλτά έπαιζαν πιο ψύχραιμα και πιο οργανωμένα στην επίθεση. Με τους Typhoon το σκορ ξέφυγε από νωρίς και ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Αισθητή η απουσία της 2ης ομάδας της Α κατηγορίας Fantastic 5, οι οποίοι δε μπορούσαν να συμπληρώσουν τριάδα.

Η Παρτουζάν στον άλλο προημιτελικό κέρδισε τα Φλόκια σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν ντέρμπι με όμορφες συνεργασίες και αυτοματισμούς και πολύ πάθος στην άμυνα. Μορφή του αγώνα ο Θεοχάρους ο οποίος παρόλο που υπέστη διάστρεμμα συνέχισε τον αγώνα και ευστόχησε και σε καλάθι με μισό πόδι στη κυριολεξία. Τα Φλόκια ήταν πανάξιος αντίπαλος και έδειξαν ότι στις λεπτομέρειες έχασαν τη πρόκριση για το Final Four. Πριν τον τελικό τα Φλόκια είχαν αποκλείσει τους Blue οι οποίοι από ένα σημείο και έπειτα παράτησαν τον αγώνα.