Έναν απλό κι έξυπνο τρόπο βρήκαν τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, για να αποφεύγουν τις βαριές "καμπάνες" από τα ελληνικά δικαστήρια: Εισπράττουν την... ταρίφα από τους μετανάστες με το που θα τους οδηγήσουν στον προορισμό τους!


Έτσι, αν τυχόν συλληφθούν, έχουν στις τσέπες τους ελάχιστα χρήματα, που δε δικαιολογούν "εμπόριο ελπίδας". Ισχυρίζονται ότι οι μετανάστες τους παρακάλεσαν να τους... πάνε λίγο πιο κάτω, με το αυτοκίνητο και, φυσικά, οι ίδιοι οι μετανάστες, μπροστά στο φόβο να ξαναπέσουν στα νύχια τους, αφού, μετά την απέλασή τους, ξαναπερνούν τα σύνορα με την ελπίδα να φθάσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να βρουν δουλειά, τους καλύπτουν απόλυτα!

Αυτό διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά χθες, όταν, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, συνελήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι, ηλικίας 35, 32, 36 και 39 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους. Μετέφεραν, με Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα, προς τους Ευζώνους, εννέα αλλοδαπούς (ανάμεσά τους κι ένα παιδί).

Στην κατοχή των Βουλγάρων δεν βρέθηκαν χρήματα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι μετανάστες θα έδιναν το συμφωνημένο ποσό, αφού έφθαναν στον προορισμό τους.

Εναντίον των "διευκολυντών" σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για «Ένταξη και Συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση» και «Διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό». Οι δράστες οδηγήθηκαν, σήμερα, στον εισαγγελέα.