Σταχυολογήσαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται, σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε.


Αναλυτικά:

9:00

Συνέδριο με θέμα: «Το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση», για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και 20 χρόνων από τη μετεγκατάσταση του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Cedefop, Ευρώπης 123, Πυλαία.

10:00

Ημερίδα με θέμα: «Οικονομική κρίση στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στην τοπική αυτοδιοίκηση», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Οργάνωση από το Δίκτυο Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

17:00

Έναρξη 1ου Συνεδρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων, με θέμα: «Ευθύνη κατά την άσκηση Δημόσιας και Ιδιωτικής Εξουσίας», αφιερωμένο στην Κομνηνή Δ.Πηδώνια, στο
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

18:30

Αρχίζει το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά, με την πολιτική εκδήλωση:  «Ο λαός μπροστά στη νέα συμφωνία και τη θηλιά του χρέους.  Για μια Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής»  
Ομιλητες: Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος πολιτικής επιτροπής ΝΑΡ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κώστας  Μπαρδάκης, αντιπρόεδρος του μαρξιστικού συλλόγου Γ. Κορδάτος, Νίκος Στραβελάκης, εκπρόσωπος Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης (ΜΑΡΣ).
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Workshop: «Οι εξελίξεις και προκλήσεις στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

19:00

Ο Σπύρος Πετρουλάκης θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα "Η εξομολόγηση" την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 19:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 277004).   Για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός, ηθοποιός και σεναριογράφος Μερόπη Κόπτση και η θεολόγος Μαρία Σαρηγιαννίδου.
Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά οι: Νίκος Ταλέας (ακορντεόν), Γιάννης Φιλιπποπουλίτης (πιάνο), Γιάννης Λεκόπουλος και Μαρία Φραγκούλη (τραγούδι).

20:30
Τριήμερες εκδηλώσεις «Πολιτιστική Άνοιξη 2015» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαριλάου, στο θέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας.

21:00

To «The Sound of the City Festival Vol.1» φιλοξενείται φέτος στη Μονή Λαζαριστών και παρουσιάζει τους «Ψυχόδραμα 07» και τους «Στίχοιμα», δύο underground hip hop συγκροτήματα. Στην κεντρική σκηνή της Μονής Λαζαριστών.

21:00

Προβολή κωμωδίας «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1. Οργάνωση από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Π.Κ.Μ..