Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, 17 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε.


Αναλυτικά:

12:00

Συνέντευξη Τύπου για τη βράβευση των τριών νέων επιχειρηματικών ιδεών που αναδείχτηκαν από το διαγωνισμό αριστείας στο πλαίσιο της Πράξης «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
18:30

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης οργανώνει ανοικτή εκδήλωση –συζήτηση, με θέμα: Δημόσιο Λιμάνι – ο δρόμος για την Ανάπτυξη  Τετάρτη 17 Ιουνίου στην αίθουσα Α. Μπεναρόγια του Ε.Κ.Θ.. 
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Φραντζεσκάκη, μέλος ΔΣ/ΕΜΥ ΟΛΠ - Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ Γιώργος Σταμπουλής, μηχανικός παραγωγής και διοίκησης, λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

19:00

Γ’ Διεθνές Φεστιβάλ – Διαγωνισμού Συνόλων Μουσικής Δωματίου και Χορωδιών, στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού, ξενοδοχείο “Sun Beach Hotel”.
Οργάνωση από το Σύλλογο “Amadeus” Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, του Δήμου Θερμαϊκού και του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

20:30

Βραδινό δείπνο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο της Φιλοπτώχου, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, στο χώρο του Roof Garden.
20:30

Εκδήλωση με θέμα «Νέεσ αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ε.Ε.: ευκαιρίες για τους νέους», στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στην εξέδρα εκδηλώσεων του φεστιβάλ, στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ομιλητές: Silvia Costa, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Γραμματικάκης, Ευρωβουλευτής, Θοδωρής ζαγοράκης, Ευρωβουλευτής, Περικλής Μήτκας, Πρύτανης ΑΠΘ, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Χαιρετίζει ο Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ, Μπάμπης Μπαρμουνάκης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, Κώστας Μπλιάτκας.

21:00

Δισκοπαρουσίαση του «Mneme», με το σύνολο παλαιάς μουσικής της Μεσογείου Εx Silentio, το οποίο φιλοξενεί την τραγουδίστρια Θεοδώρα Μπάκα, στη Μονή Λαζαριστών. Η «Μνήμη» περιλαμβάνει κοσμική μουσική του Μεσαίωνα από τη νότια Ευρώπη, καθώς και παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου. 
Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του μουσικού έργου «Udopia» του Θύμιου Ατζακά το οποίο και πρωτοπαρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του και την ψηφιακή του αποτύπωση σε επερχόμενο CD.