Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. 


Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κ. Μαρινάκη, εκτός της χρηματικής εγγύησης, τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Κατά την απολογία του, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να απέδωσε τη φερόμενη εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο σε σκευωρία και μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές.

Πριν από την έναρξη της απολογίας του, δια των συνηγόρων του Θανάση Βαρλάμη και Βασίλη Δημακόπουλου υπέβαλε τον ανακριτή διαφθοράς πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα.

Για τι κατηγορείται

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν: 

1. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 

2. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, 

3. ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 

4. ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 

5. απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Ποιος θα γίνει πρόεδρος

Πλέον, ο Ολυμπιακός αναζητά τον νέο του πρόεδρο. Οι πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει φροντίσει γι αυτό το θέμα, προκρίνοντας άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Καθώς οι τρεις που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι οι Μιχάλης Κουντούρης (πρόεδρος του ερασιτέχνη που έχει περάσει από τους συνδέσμους οπαδών), Σωκράτης Κομινάκης (το... πρώην δεξί χέρι του Μαρινάκη που έχει, όμως, αποχωρήσει από την ΠΑΕ) και Γιάννης Βρέντζος (ο διευθύνων σύμβουλος του Μαρινάκη), φαίνεται ότι ο τελευταίος θα είναι και ο νέος πρόεδρος αφού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι "δεν είναι καιροί για πειραματισμούς"...

Το σχόλιο Σαββίδη

Λιτό ήταν το σχόλιο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ μετά τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε στη δήλωσή του: «Ελπίζω ειλικρινά η σημερινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν ούτε τώρα όμως η ΕΠΟ προχωρήσει άμεσα σε δραστικές αλλαγές και ριζική αναδιαμόρφωση η παρουσία μας σ´ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί σε αμφισβήτηση».