Ούτε βήμα δεν προχώρησε -και σήμερα- το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. Συναντήθηκαν τα μέρη της τριμερούς επιτροπής που συνέστησε το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αλλά.. άσπρος καπνός δεν βγήκε.


Ως καταληκτική ημερομηνία για τη διαβούλευση έχει οριστεί η 20η Ιουνίου 2015. Την τριμερή απαρτίζουν εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας Αττικό Μετρό Α.Ε., τις κοινοπραξίας των κατασκευαστών και του υπουργείου. Συζήτησαν για τα τρία θέματα που υπάρχουν (οικονομικές διεκδικήσεις της κατασκευάστριας από το 2007, νέο χρονοδιάγραμμα περάτωσης του έργου, επαναφορά όλων των εργαζόμενων), αλλά ανακοίνωση επί αυτών δεν υπήρξε.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, ενώ την ίδια στιγμή ολοκληρώνονται οι κλήσεις των εμπλεκόμενων φορέων στην Ειδική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 23 Ιουνίου και θα έχει ως μοναδικό θέμα το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Θέλουν λύση πριν τις 23 Ιουνίου

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζης θέλει να προσέλθει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (στην οποία θα συμμετέχουν και 20 βουλευτές της Νέας Δημοκατίας, του Ποταμιού και του ΚΚΕ που υπέγραψαν την αίτηση διενέργειας της συγκεκριμένης συνεδρίασης, η οποία ήταν πρωτοβουλία του βουλευτή της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτη), μαζί με την πρόεδρο της Επιτροπής Λίτσα Αμανατίδου (βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη), έχοντας να δώσει καλά νέα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, αρχικά, υπήρχε η σκέψη τα όποια καλά νέα να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη διεμήνυσαν στο Μαξίμου ότι οι Θεσσαλονικείς "ακούν μετρό και θέλουν να... δείρουν κόσμο", γι αυτό καλό θα ήταν η λύση να προηγηθεί της όποιας εξαγγελίας.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια.