Σε αποκατάσταση των ζημιών από τα μπουρίνια του Σαββατοκύριακου έχουν προχωρήσει, από το πρωί, τα συνεργεία του δήμου Ωραιοκάστρου. 



Το Ωραιόκαστρο επλήγη περισσότερο από τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Φούσκωσαν ρέματα της περιοχής και τα φερτά υλικά (ξύλα, κλαδιά και λάσπη) παρέσυραν στο διάβα τους ό,τι βρήκαν, ακόμη και αυτοκίνητα...

Την περιοχή επισκέφθηκαν, το πρωί, οι βουλευτές Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Λίτσα Αμανατίδου, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και στελέχη της δημοτικής. Βρέθηκαν στα ρέματα, τα οποία υπερχείλισαν με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος νερού να οδηγηθεί ανεξέλεγκτα σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, δημιουργώντας μεγάλες ζημιές. 

Ο κ. Γαβότσης ενημέρωσε τους δύο βουλευτές για τις ενέργειες που προέβη ο δήμος για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων καθώς και για την προοπτική ανακούφισης των πληγεισών οικογενειών. «Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο προκειμένου οι συμπολίτες μας να τύχουν άμεσης βοήθειας ώστε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν τις συνέπειες των καταστροφών που υπέστησαν» δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. 

Από την πλευρά τους, οι δυο βουλευτές υποσχέθηκαν την αμέριστη συμπαράστασή τους αναδεικνύοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος με κατάθεση σχετικών προτάσεων στη Βουλή. 

Ερώτηση στη Βουλή, για να πληροφορηθεί τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργών για το θέμα, κατέθεσε, σήμερα και ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου.