Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται, σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε. Η βραδιά έχει θέατρο: Στο Δάσους το ΚΘΒΕ, στο cafe του Λαογραφικού, επίσης...


Αναλυτικά:

9:15

Ημέρα ευαισθητοποίησης, εκδήλωση με τίτλο: «Ανοιχτές Πόρτες», στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο χώρο του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Κλειστή εκδήλωση.

18.00

Τελετή απονομής των διπλωμάτων στους αποφοίτους της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-2015 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Erasmus Mundus «Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες», στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία των Πανεπιστημιακών Αρχών και της Επίτιμης Προξένου της Ελλάδας στη Μπολόνια, Γεωργίας Λαμπράκη.   Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν φοιτητές του προγράμματος Erasmus Mundus από χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Φιλιππίνες, Συρία, Πολωνία, Γεωργία και Κίνα.

19.00

Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Στις Παιδικές Ψυχές στα Πάρκα» ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με νέα τραγούδια, στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

19:00

Αθλητική μουσικοχορευτική εκδήλωση «Όταν τα παιδιά…γελούν» και παρουσίαση της μπάντας δρόμου «Κρουστόφωνο», στον αύλειο χώρο του σχολείου της Λακκιάς.

19:00

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Μανιάτη, με τίτλο: «Η Αντανάκλαση του Χρόνου 2 – Το Όνειρο», στο “Public”, Τσιμισκή 24.  
Ομιλητές οι δημοσιογράφοι Ελένη Κωνσταντίνου και Χρήστος Δόκαλης. Οργάνωση Εκδόσεις Ψυχογιός.

20:30

Εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού, στο πλαίσιο του 19ου Ακριτικού Κύκλου, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη.
Οργάνωση από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

20:30

Τελετή αποφοίτησης του Perrotis College της Τάξης 2015, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

21:15

Επισήμη πρεμιέρα του έργου του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή με τίτλο «Του Κουτρούλη ο γάμος», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ.
 
21.30

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, ένα από τα σημαντικότερα έργα του νεοελληνικού θεάτρου, ανεβαίνει φέτος το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία-ερμηνεία των Κυριάκου Δανιηλίδη και Βασίλη Κανελλόπουλου,
στο «Folk Art Café – Λαογραφικό» (Βασ. Όλγας 68)

21.30

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γιορτάζει τα 20 χρόνια στην δισκογραφία και στην Θεσσαλονίκη με μια μοναδική συναυλία στον αίθριο χώρο του Μύλου, (Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη).

22:30

Καλοκαιρινός χορός από το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων Νομικής Α.Π.Θ., στο “Cocktail Bar”, Πολυτεχνείου 17.