Κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ και μικροποσά άρπαζαν δυο νεαροί ληστές, μαζί με συνεργούς τους, που δρούσαν στους χώρους του κάμπους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Οι δυο νεαροί αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 23 χρόνων, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω. Μάλιστα, ο 21χρονος αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, κατά τον εντοπισμό τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2015, ο 21χρονος με άλλους συνεργούς του, άρπαξε δυο κινητά τηλέφωνα από φοιτητές που κινούνταν στους χώρους του ΑΠΘ. Επίσης, από τον περασμένο Μάιο, ο 21χρονος πότε με άλλους συνεργούς του και, μια φορά, με τον 23χρονο, λήστεψαν άλλα τέσσερα άτομα κι άρπαξαν δυο λάπτοπ, τρία κινητά τηλέφωνα και 75 ευρώ.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών(είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητα χασίς). Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς πιστεύεται ότι έχουν διαπράξει κι άλλες ληστείες στους υπαίθριους χώρους του ΑΠΘ και στη γύρω περιοχή.