Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΚΟΘ βγάζει την κλασσική μουσική εκτός αιθουσών συναυλιών και τη φέρνει κοντά στον κόσμο. Ήταν η πρώτη, όμως, που... την έβαλε στα κάγκελα!


Η ΚΟΘ έχει παίξει σε σχολεία, σε καφενεία, στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Παπάφειο Ίδρυμα, σε νοσοκομεία, στα υπόγεια του (υπό κατασκευήν) μετρό... Απόψε ξεπέρασε τον εαυτό της: Πέρασε τις καγκελόπορτες των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης κι έφερε την κλασσική μουσική στις ψυχές των κρατουμένων.

Άλλη μια πρωτοβουλία της, άξια θαυμασμού. Κλέψαμε την φωτογραφία της Χριστίνας Ταχιάου, βουλευτίνας του Ποταμιού που παρακολούθησε την συναυλία και ανήρτησε στο Facebook, μεταξύ άλλων: 

"Συγχαρητήρια στο ΚΕΘΕΑ Προμηθέας, την ΚΟΘ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί το σχετικό πρόγραμμα συναυλιών σε "αντιδημοφιλείς χώρους", το διευθυντή και το προσωπικό των φυλακών και του σχολείου. Οι ακροατές δήλωσαν ότι τους άρεσε. "Δεν την ξέραμε την ΚΟΘ", είπε στην εισαγωγή του κάποιος εξ' αυτών, ο οποίος παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης. Ελπίζω κάτι να τους έμεινε. "Χρειάζονται δραστηριότητες", μου είπε δασκάλα του σχολείου. "Αν αρχίσεις απλώς να τους μιλάς, βαριούνται", κι είναι φυσικό".