Με τη συμφωνία ασχολείται η πλειοψηφία των σημερινών (Κυριακή 14 Ιουνίου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η τελευταία... κόκκινη γραμμή 

"Έτοιμη να ρίξει τη μεγαλύτερη “ζαριά” της είναι η Κυβέρνηση, στο σκληρό παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και τους δανειστές, καθώς μετρούν αντίστροφα οι ώρες μέχρι το αυριανό ραντεβού του Euroworking Group, όπου θα ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους", γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Παράταση και πέναλτι

"Μέσα σε 48 ώρες και με την εκπεφρασμένη πρόθεση της ελληνικής πλευράς και των εταίρων-δανειστών να εξευρεθεί η πολυπόθητη αμοιβαία επωφελής συμφωνία, θα έχει λήξει αίσια το θρίλερ που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Να καλέσει η Ζωή τον μπατζανάκη του Σαμαρά για να "δει φως" με την Siemens



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σκληρό μνημόνιο, ή αλλιώς Game Over

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί την εντολή του ελληνικού λαού, που ήταν να επιτύχει μια συμφωνία με καλύτερους όρους και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Εχει ήδη χάσει το πρώτο σκέλος της εντολής, αφού οι όροι της συμφωνίας έχουν επιδεινωθεί, ας μη χάσει και το σκέλος του ευρώ"…

Η ΑΥΓΗ: Κοινό το πρόβλημα, κοινή και η λύση

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "η πιο κρίσιμη μάχη της τετράμηνης διαπραγμάτευσης, που εισέρχεται στην τελική της φάση με ορίζοντα το Εurogroup, διεξάγεται από χθες στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής αποστολής και των εκπροσώπων των δανειστών. Η Αθήνα προσέρχεται με διάθεση εξεύρεσης λύσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οι τελευταίοι 50άρηδες που συνταξιοδοτούνται πρόωρα

Η εφημερίδα δημοσιεύει οδηγό για τις αλλαγές που επέρχονται στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει υποδείγματα για το ποιοι γλιτώνουν "στο παρά πέντε" την παράταση του εργασιακού βίου, ενώ δίνει και διαφορές μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η ΕΠΟΧΗ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες υποχωρήσεις

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τελευταία ευκαιρία στη σκιά του Grexit.

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Σε διαπραγμάτευση «τελευταίας ευκαιρίας» εξελίσσονται οι συνομιλίες που έχουν, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπουργοί της κυβέρνησης, από χθες στις Βρυξέλλες, ενώ τα σενάρια περί Grexit είχαν πολλαπλασιαστεί στον απόηχο της διαπίστωσης του χάσματος μεταξύ της πρότασης των θεσμών και των ελληνικών θέσεων". 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόλαση!

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Η συμφωνία που αξιώνουν οι δανειστή φέρνει κι άλλο πόνο στην κοινωνία. Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης και οι ελπίδες για τμηματική εφαρμογή των άγριων δημοσιονομικών μέτρων. Οι τρεις σωματοφύλακες του Τσΐπρα εκτόπισαν τον Βαρουφάκη. Αγωνία στο Μαξίμου για τις αντιδράσει των βουλευτών τουΣΥΡΙΖΑ. Ταξίδι στο Βερολίνο για τον Πρόεδρο.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: Συμφωνία τώρα, ή "δεν πληρώνω"



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μπλόκο στα νέα αντιλαϊκά νομοσχέδια κυβέρνησης - δανειστών

"Η κυβέρνηση προσπαθεί, με διάφορες προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις, να έχει τη στήριξη και ανοχή του λαού σε ένα προδιαγεγραμμένο αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Με μόνη «κόκκινη γραμμή» της τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, διατηρούνται όλα τα παλιά αντιλαϊκά μέτρα στα οποία προστίθενται και νέα", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Παιχνίδια χρεοκοπίας



Ο ΛΟΓΟΣ: Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στις εκτρώσεις



ΠΡΙΝ: Πλεόνασμα υποταγής μόνο χρέος η ανατροπή



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μεταξύ capital και ΣΥΡΙΖΑ control

Η εφημερίδα γράφει: Αντιμέτωπος με σκληρό δίλημμα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. Από τη μια πλευρά η, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, προειδοποίηση-απειλή του Ντράγκι ότι, αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία, οι ελληνικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να επιβάλουν έλεγχο στις κινήσεις κεφαλαίων. Από την άλλη, το σαφές μήνυμα των δανειστών ότι συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν ουσιαστικά αποδεχθεί τον κορμό των απαιτήσεών τους". 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Σουρεαλιστική απλοϊκότητα



TO BHMA: Τρέχουν τώρα για συμφωνία

"Υπό την πίεση του τελεσιγράφου των δανειστών ο κ. Τσίπρας μελετά σενάριο εκλογών εντός του Ιουλίου - Οι επιλογές του Πρωθυπουργού σε ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και διαζυγίου με τους ΑΝΕΛ", γράφει η εφημερίδα. 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Στάση πληρωμών προς τους δανειστές

"Αν γίνει συμφωνία με μέτρα όχι ευχάριστα και δεν ψηφισθεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει σε εκλογές για... εκκαθαρίσεις και άνοιγμα στην Κεντροαριστερά Δεν θα γίνω Παπαδήμος, απαντάει ο πρωθυπουργός στα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Νοκ άουτ ο Σόιμπλε από Αλέξη και Γιάννη

Η εφημερίδα γράφει: "Χίλιες και μία σφαλιάρες έφαγε ο Γερμανός από Τσίπρα και Βαρουφάκη που θα τις θυμάται σε όλη του τη ζωή... Οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν επίσημα πλέον ότι έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, "αδειασμένος" από τη Μέρκελ. Το μόνο που τον αφήνουν πια είναι να δίνει καμιά συνέντευξη"...

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιτέλους νίκη ενάντια σε φονικό υπερβακτήριο

Γράφει η εφημερίδα: "Οι ερευνητές ανέπτυξαν πρωτοποριακή ιατρική θεραπεία που θα μπορούσε να προστατεύσει τους ασθενείς από το θανατηφόρο υπερβακτήριο που προκαλεί την πνευμονία «κλεψιέλα». Το συγκεκριμένο βακτήριο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ασθενείς γιατί επιβιώνει μέσα στα νοσοκομεία, προκαλώντας ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ενώ έχει αναπτύξει και μεγάλη αντίσταση στα αντιβιοτικά. Η νέα θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί ένα μόριο για να αποτρέψει το υπερβακτήριο να νικήσει τη φυσική άμυνα του οργανισμού, έχει τη δυνατότητα να σώσει χιλιάδες ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο".

FREE SUNDAY: Πάλι στο τίποτα



REAL NEWS: Εφιάλτης για όλους το Grexit

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνεντεύξεις του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν και του υπουργού Οικονομικών της χώρας μας Γιάννη Βαρουφάκη, οι οποίοι εξηγούν για ποιον λόγο δε συμφέρει κανέναν το Grexit.