Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται, σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε. Προτείνουμε Θέατρο Δάσους και Ελεονόρα Ζουγανέλη για μια οργάνωση που -να το θυμάστε- θα γίνει θεσμός.


Αναλυτικά:

10:00-22.00

Το 2ο Street Art Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, οργανώνει, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, η ΔΕΘ-Helexpo μαζί με την ομάδα του SAF. Μουσική-συναυλίες, χορός, street art, live graffiti, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια και πολλές ακόμα δράσεις προσκαλούν τους νέους της Θεσσαλονίκης σε ένα διήμερο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

13:00-20:00

Η Κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου για να ενισχύσει το κοινωνικό παντοπωλείο. Στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλαμαριάς, Αργυρουπόλεως 34.

19:30

Η Οργάνωση Μελών κέντρου Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στην πλατεία Δικαστηρίων, στο χώρο πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου.  
Ομιλητές: Κων. Ήσυχος Αν.  Υπουργός Εθν.Άμυνας, Πάνος Λάμπρου μέλος ΠΓ, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος ΚΕ

19:30

Εκδήλωση με τίτλο «…για τα πρεπά της αντρειάς» Έρωτας και Πόλεμος στον «Ερωτόκριτο», στο πλαίσιο της έκθεσης «μόνον εσέ Ρωτόκριτε», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (στην Αγίου Δημητρίου). Παρουσιάζει η Τασούλα Μαρκομιχελάκη και απαγγέλει ο Νίκος Παπαδάκης.

20:00

Εκδήλωση – αφιέρωμα για την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ιστορία και μέλλον, το παρελθόν και οι προοπτικές της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης», στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, στα Λαδάδικα. Οργανώνεται από τον Όμιλο Πολιτικού Προβληματισμού –think tank «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα.

20:30
Το συγκρότημα Dubrovniks ανεβαίνει στη σκηνή του Principal Theater για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη.
21:00

Τελετή αλλαγής ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ανατόλια για τη Ροταριανή χρονιά 2015 – 2016, στο ξενοδοχείο “Mediterranean Palace”. Θα ακολουθήσει γενική συνέλευση και απολογισμός.

21:30

Η Ελεονόρα Ζουγανέλη ανοίγει, απόψε, την αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Δάσους που οργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.