Το σημερινό Συμβούλιο δεν κατέληξε σε συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη σύνοδο των υπουργών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.


Δυστυχώς μικρή πρόοδος σημειώθηκε και συνεπώς δεν υπάρχει καμία συμφωνία, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup. Πρόσθεσε πως περίμεναν προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά αυτές δεν υποβλήθηκαν.

"Σήμερα ζητήσαμε από την Ελλάδα να μας δώσει προτάσεις ως το τέλος του μήνα με στόχο την επέκταση του προγράμματος", είπε ο Ολλανδός υπουργός τονίζοντας ότι χρειάζεται αξιόπιστη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη. "Είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών", πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι μετά από πέντε μήνες εντατικών διαβουλεύσεων δεν έχει υπάρξει συμφωνία παρά το γεγονός ότι η ακεραιότητα της ευρωζώνης είναι στόχος όλων. Υπάρχει εμπλοκή τις δύο τελευταίες εβδομάδες είπε ο Μοσκοβισί τονίζοντας πως από πλευράς δανειστών υπάρχει πνεύμα ευελιξίας ως προς τα μέτρα. Το τέλος Ιουνίου είναι το όριο, είναι το τέλος της παρτίδας είπε ο Επίτροπος απευθύνοντας έκκληση στην ελληνική πλευρά να κινηθεί με εποικοδομητικό πνεύμα και με ευελιξία.