Η επάνοδος στις Βρυξέλλες της ελληνικής αντιπροσωπείας επισημαίνεται στα περισσότερα από τα σημερινά (Σάββατο 13 Ιουνίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα βήματα για το μηχανογραφικό

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό θα μπορούν να απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την προσεχή Δευτέρα και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password)". 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πλάτες ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων χθες στην αρμόδια επιτροπή ο εθνοκτόνος νόμος για την ιθαγένεια, ο οποίος θα «αλώσει» τη χώρα, ανοίγοντας την κερκόπορτα σε χιλιάδες ελληνοποιήσεις μεταναστών". 

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Μπούλινγκ» έξω «μασάζ» μέσα!

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "ενώ τα τελεσίγραφα και η αδιαλλαξία των 'θεσμών' συνεχίζονται, στο εσωτερικό προετοιμάζουν κοινωνία και ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή μνημονιακής συμφωνίας".

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Ήρθε η ώρα του Τσίπρα για αποφάσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον η τελική απόφαση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με tous εταίρους, καθώς όλα δείχνουν ότι οι δανειστές έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο και ο χρόνος τελειώνει".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Ιωσήφ: "Η Ελλάδα δε θα έχει κυβέρνηση όταν επιτεθεί η Τουρκία"

"Για όσους αγωνιούν με την συνεχή επιθετική πολιτική της Τουρκίας και αναζητούν ημερομηνίες, ας ανατρέξουν στις προφητικές ρήσεις του μακαριστού Ιωσήφ του Βατοπεδινού, που ξεκάθαρα δήλωσε ότι, όταν γίνει επίθεση στην Ελλάδα από την Τουρκία, δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα sos της δήλωσης για πιο ελαφρύ εκκαθαριστικό

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "η υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Μαΐου, αλλά γίνεται μετά πολλών εμποδίων, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές νομοθετικές ασάφειες που μόλις αυτές τις μέρες ξεκαθαρίζονται". 

ΕΣΤΙΑ: Στο χείλος της καταστροφής

"Ή χώρα εκτίθεται σε τεραστίους κινδύνους Όταν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ό ελληνικός λαός ψήφισε με ποσοστό 36% τον Σύριζα, ή εντολή είχε την έννοια της εκ νέου διαπραγματεύσεως μέ τους δανειστές, ώστε να αποφευχθούν κάποια επώδυνα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Ουδέποτε έδωσαν οι πολίτες εντολή στον κ. Τσίπρα ή οιονδήποτε άλλον πολιτικό ηγέτη να φέρει την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Διότι σήμερα αυτό γίνεται", γράφει η εφημερίδα. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Γιατροί στις γειτονιές

Καθώς η εφημερίδα έχει αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια και δημοσιογραφική δεοντολογία το θέμα της διαπραγμάτευσης, επιλέγει ένα διαφορετικό θέμα για να προτάξει και γράφει: "Ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στη γειτονιά, που εκκινεί από την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, την πρόληψη των νόσων, την περίθαλψη και τη φροντίδα των αρρώστων μέχρι τη φυσική αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξή τους προβλέπει η πρόταση της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Υγείας, την οποία παρουσίασε χθες στους υπουργούς -παρουσία των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών- ο συντονιστής της, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος".

Η ΑΠΟΨΗ: Προμελετημένη ρουκέτα πίεσης

Η εφημερίδα υποστηρίζει: " To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «χαλάει» τα σχέδια Αθήνας, Βερολίνου και Βρυξελλών σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί από τις πολιτικές αποφάσεις και να υπερασπιστεί τον τεχνοκρατικό του χαρακτήρα". 

Η ΑΥΓΗ: Αντίστροφη μέτρηση

"Επιτάχυνση των διαδικασιών μετά τη διήμερη αντιπαράθεση σημειώθηκε χθες μετά την επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ. Η ελληνική πλευρά δήλωσε έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις "προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές" και σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες", γράφει κάνοντας, ουσιαστικά, κωλοτούμπα, η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αρον άρον επιστροφή στις Βρυξέλλες

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν εσπευσμένα, εκ νέου σήμερα, οι κ. Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως εκπρόσωποι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μεταφέρουν σε εκπρόσωπο του προέδρου ins Κομισιόν, ΖανΚλοντ Γιουνκέρ, τις αντιπροτάσεις της Αθήνας στην πρόταση των θεσμών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αντιπαράθεση για τα πορτρέτα

"Σε ρήξη ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο οδήγησε το θέμα της καθιέρωσης κανόνων δεοντολογίας αναφορικά με την ανάρτηση πορτρέτων των διατελεσάντων δημάρχων Θεσσαλονίκης στο φουαγιέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου, το οποίο δίχασε όχι μόνον το δημοτικό συμβούλιο αλλά ακόμη και το εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας»", γράφει η εφημερίδα σε ένα προσεγμένο κείμενο, ενώ στον υπότιτλο κάνει λογικό άλμα και αναφέρει: "Ο Μπουτάρης ακύρωσε την παράταξή του", αδιαφορώντας για τις διαφορετικές -από του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου- απόψεις ομόσταβλων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση και τις οποίες υπογράμμισε ως "υγιή κατάσταση στο εσωτερικό της Πρωτοβουλίας" ο ίδιος ο Παν. Αβραμόπουλος, από το βήμα του προέδρου του σώματος. 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Στήνουν νέο «Παπαδήμο» στο παρασκήνιο

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που "αναφέρουν ότι εξακολουθεί να ασκείται πίεση από την Ευρώπη για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη στήριξη περισσότερων των δύο κομμάτων και, πάντως, του ευρύτερου δυνατού φάσματος των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Συντάξεις: Τα πάνω - κάτω με 31 αλλαγές - σοκ

"Οι δανειστές ζήτησαν να περικοπεί η κρατική επιχορήγηση των 100 ευρώ στην κατώτατη σύνταξη, η οποία είναι 487 ευρώ, και να δοθεί το «στεγνό» ποσό των 375 ευρώ. Ακόμα, η κατώτατη να δίδεται με 6.000 ένσημα αντί των 4.500 τώρα", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός να μην αποδεχτεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που του ετοιμάζουν

"Τα προχτεσινά μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και μαζικών οργανώσεων έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση και δανειστές και δείχνουν το δρόμο, έτσι ώστε ο λαός να μην αποδεχτεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που του ετοιμάζουν", γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Συμφωνία πιο μέσα από τις "κόκκινες γραμμές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε συμφωνία με τους δανειστές, που θα επιτρέψει τη μετέπειτα πολιτική ins διαχείριση, προχωρά τάχιστα ο Αλέξης Toinpas, έχοντας αναλάβει προσωπικά να κλείσει και τα τελευταία μέτρα της απόστασης που τον χωρίζει από αυτήν. Η συμφωνία, που θα ξεπερνά και τις «κόκκινες γραμμές» που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι επώδυνη και ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι μπαίνει σε μια περίοδο υπεράνθρωπης προσπάθειας για τη διατήρηση τόσο της εμπιστοσύνης που εξακολουθεί να δείχνει η ελληνική κοινωνία όσο και της συνοχής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, που τώρα ma θα πρέπει να ψηφίζει μέτρα".

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Οι κατά ΣΥΡΙΖΑ πλούσιοι

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "η κυβέρνηση - που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές - προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις επικείμενες επώδυνες αλλαγές στο πεδίο της φορολογίας, εστιάζοντας στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα των προτάσεων της με στόχευση στα «υψηλά» βαλάντια, που όμως συμπεριλαμβάνουν ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Καινούργια" οστά με βλαστικά κύτταρα

"Νέα ελπίδα για τους πάσχοντες από οστεοπόρωση εφόσον οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να φτιάξουν νέο οστό από βλαστοκύτταρα. Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Scripps στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι μία και μοναδική πρωτεΐνη σταματάει τα βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών να φτιάξουν νέο κόκκαλο. Αυτή είναι μια κανονική διαδικασία, η οποία αποτρέπει τα οστά να γίνονται πάρα πολύ μεγάλα ή να σχηματίζουν ογκώδεις μάζες όπου δεν χρειάζονται. Αλλά για τους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση, η πιθανότητα να μεγαλώνουν ξανά τα οστά θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία της κατάστασης", αναφέρει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Φίδι στον "Αστέρα"

"Ενας απρόσκλητος επισκέπτης «χτύπησε» μέρα μεσημέρι στην mo κοσμική πλαζ της Αττικής, τον Αστέρα, σκορπώντας τον πανικό στους λουσμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και αρκετοί celebrities! Ενα μεγάλο φίδι -σύμφωνα με τους μάρτυρες το μήκος του ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο- έκανε απρόσκλητη guest εμφάνιση στην πλαζ την περασμένη εβδομάδα σημαίνοντας συναγερμό και τρέποντας σε άτακτη φυγή τους επισκέπτες", αναφέρει η εφημερίδα. Άνευ λοιπών σχολίων...

KARFITSA: Καρτέλ γάλακτος με αριστερή κυβέρνηση

Δηλώσεις του προέδρου των νέων αγροτών Θεσσαλονίκης Στέλιου Βογιατζή φιλοξενεί η εφημερίδα. Ο κ. Βογιατζής επισημαίνει ότι, πλέον, η χώρα, με ενέργειες των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, δεν είναι αυτάρκης σε γάλα.

KONTRA NEWS: Ο Αλέξης βαράει τον ζουρνά και οι δανειστές χορεύουν πεντοζάλι

"Οι στρατηγικές κινήσεις του πρωθυπουργού έχουν προκαλέσει νευρική κρίση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στα συστήματα των τοκογλύφων τα οποία επιχειρούν εναγωνίως να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις του και να εκτιμήσουν μέχρι που μπορεί να φτάσει. Αυτό που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς είναι η μαεστρία με την οποία ο πρωθυπουργός επέβαλε την πολιτική διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφαίων ηγετών, πετώντας στην κυριολεξία το ΔΝΤ έξω απ" την Ελλάδα και την Ευρώπη", γράφει η εφημερίδα. Τι πίνουν και δε μας δίνουν;

PRESS TIME: Φοροκαταιγίδα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά από ένα σχετικά ήπιο από πλευράς... δοσοληψιών των πολιτών με τις εφορίες πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, όπου οι συνήθεις καταβολές υπήρχαν κι αυτές με την επιφύλαξη των πραγματικά γενναιόδωρων ρυθμίσεων (100 δόσεις κλπ) για τους φοροοφειλέτες έρχεται το «μαύρο» δεύτερο εξάμηνο".

STAR PRESS: Στα ίχνη των δολοφόνων του Βαγγέλη

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, του φοιτητή που βρήκε το θάνατο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε πως "η Εισαγγελία αξιολόγησε το υλικό και έκρινε ότι πρέπει να ασκηθούν διώξεις Οι ποινικές διώξει που ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για πρόκληση σωματικών βλαβών στον Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι προσωποποιημένες".