Περίπου 200 ασθενείς την ημέρα (και μάλιστα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Λάρισα) εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Αφροδισίων Νόσων της Θεσσαλονίκης, όμως, μετά τη συγχώνευσή του με το Ιπποκράτειο, διαθέτει μόλις δέκα κλίνες από τις 33 που υπήρχαν στο παρελθόν. 


Παράλληλα στο ισόγειο του Νοσοκομείου έχει εγκατασταθεί το ΠΕΔΥ, με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια να στριμώχνονται στον πάνω όροφο του. 

Την ίδια ώρα το Νοσοκομείο σταμάτησε να εφημερεύει και πλέον υπάρχει μόνο ένας ειδικός γιατρός σε ετοιμότητα και ένας ειδικευόμενος εντός του Νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να παραπέμπονται σε παθολογικές κλινικές και να μην αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό. 

Την ίδια ώρα, σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη δεν εφημερεύει καμία Δερματολογική Κλινική. Σοβαρό όμως είναι το κενό που εντοπίζεται με τους εγκαυματίες, οι οποίοι έχουν ανάγκη ειδικής νοσηλείας. 

Ελλείψεις εντοπίζονται και σε διοικητικούς υπαλλήλους. Μια διοικητική υπάλληλος μετακινήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, μετά από την αποχώρηση και του τελευταίου, δεν υπάρχει κανένας για να εξυπηρετεί τους προσερχόμενους στο Νοσοκομείο. 

Το θέμα αυτό ήρθε στη Βουλή, με ερώτηση των βουλευτών Α και Β Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάκη Βαρδαλή και Ελένης Γερασιμίδου. Όπως υπογραμμίζουν, το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων είναι το μοναδικό εξειδικευμένο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, αποτελεί δωρεά, ενώ οι θάλαμοι του είναι ανακαινισμένοι. Παρόλα αυτά παρουσιάζει την παραπάνω εικόνα.

Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Υγείας αν θα ανακαλέσει την απόφαση για συγχώνευση του νοσοκομείου κι αν θα χρηματοδοτήσει, από τον κρατικό προϋπολογισμό, το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα.