Επίθεση κατά της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη", για πρόσφατο δημοσίευμά της, εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, με φόντο την ΕΛΒΟ!


Να τι γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μάρδας:

"Αν η κακοήθεια ήταν ευρώ!.. τότε ίσως θα είχαμε εξοφλήσει το χρέος μας. Η Εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» που τελευταία φαίνεται ότι κιτρινίζει επιλεκτικά, μέσω των «έγκυρων» πληροφοριών, που συλλέγει, σημειώνει ότι «ο Υπουργός Οικονομικών ο Δ. Μάρδας τηλεφώνησε(!!!) στους ανθρώπους του σωματίου (σε όλους μάλλον υπονοεί) των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για να ζητήσει ένα ρουσφέτι..» και ποιο ήταν αυτό; Να ανακοινώσουν οι εργαζόμενοι ότι κατόπιν ενεργειών του, η ΕΛΒΟ εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με τον ΟΑΣΘ!!!.


Ερώτηση αδαούς: Το Υπουργείο Οικονομικών στερείται του δικαιώματος να αναρτήσει ένα Δελτίο Τύπου σχετικό με το θέμα; Κάτι που το έκανε; (Βλ ακολούθως); 

Τέλος, μάλλον «αγνοεί», αν και έμπειρος δημοσιογράφος καριέρας ο Δ/της Σύνταξης της Εφημερίδας ο κος Αλεξανδρίδης ότι την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου με το Επιτελείο του Υπουργού. Εκεί διευθετήθηκαν κάποια προβλήματα της εταιρίας και εκεί προτάθηκε η εν λόγω συνεργασία, η οποία στην ουσία έκλεισε μετά από επικοινωνία του Υπουργού με τον ΟΑΣΘ την ίδια μέρα! 

Οπότε γιατί να κάνει το τηλεφώνημα προς όλους(!!!) τους ανθρώπους του σωματείου ενώ τους είχε στο γραφείο του; 

Ερωτήματα απλά και όχι όμως αναπάντητα αν ψάξουμε λίγο στο παρελθόν και την πολεμική, κατά πολλούς, της εφημερίδας του κου Αλεξανδρίδη (μάλλον βαθύ ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με κάποια portals/blogs) προς τον Υπουργό!.Να σημειωθεί ότι μερίδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν υιοθετήσει την πολιτική των προσωπικών βολών, με οσμή ψεύδους ενίοτε, κατά του Υπουργού, σύμφωνα με επερωτήσεις στη Βουλή και Δελτία Τύπου. Τι τυχαία σύμπτωση ή ίδια πολιτική από δύο διαφορετικούς χώρους"!

Μάλιστα, ο κ. Μάρδας επισυνάπτει το δημοσίευμα του capital.gr, στο οποίο αναφέρεται: 

"Tην ενίσχυση του παραγωγικού έργου της ΕΛΒΟ, μέσω της συνεργασίας με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μετά από πρόταση που προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχε στις 4 Ιουνίου, στο γραφείο του με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον ΟΑΣΘ και ήδη άρχισε η διερεύνηση των όρων της συνεργασίας με την ΕΛΒΟ, ενώ μεταξύ των δύο εταιριών θα υπογραφεί σχετική σύμβαση.

Ειδικότερα θα μεταφερθούν για επισκευή στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, 90 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, 45 κανονικά λεωφορεία Scania και 45 αρθρωτά Volvo. Tα λεωφορεία θα μεταφερθούν σταδιακά, πέντε κάθε φορά ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου και το μέγεθος της επισκευής καθώς και το τελικό κόστος για κάθε λεωφορείο,  θα καθορίζεται οριστικά από επιτροπή της ΕΛΒΟ και του ΟΑΣΘ. Επίσης θα επισκευαστούν λεωφορεία των συμβάσεων της 16/2/2005 και των 25/7/2008 και 25/7/2008, τα οποία παρουσίασαν ξανά κατασκευαστικά προβλήματα στην υπερκατασκευή και για τα οποία έχει συμβατική υποχρέωση η ΕΛΒΟ να τα επισκευάσει χωρίς κόστος".

Εμείς να θυμίσουμε ότι, ναι μεν, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μάρδας ήταν, επί σειρά ετών, στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επίσης...