Τρεις επιχειρηματικές ιδέες, στο χώρο του πολιτισμού, βραβεύτηκαν, από τη ΔΕΘ Helexpo και το δήμο Θεσσαλονίκης, ως οι καλύτερες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πολιτισμός – Ανάπτυξη - Απασχόληση». 


Η πρώτη ήταν μια ιδέα ίδρυσης επιχείρησης παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, η δεύτερη ένα e-shop για καλλιτεχνικές φωτογραφίες και η τρίτη ένας χώρος πολιτισμού για παιδιά και για ΑμεΑ.

Η Ειρήνη Δροσσά(στη φωτογραφία αριστερά) βραβεύτηκε για την ιδέα της να ιδρύσει μια επιχείρηση παραγωγής ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Πιστεύω στην πόλη μου, που είναι πολύπαθη, ιστορική και διαθέτει μια τεράστια δυναμική» ανέφερε η ίδια και συμπλήρωσε: «Μέσα στους στόχους της επιχείρησης που δημιούργησα με την αδελφή μου, που ζει και σπουδάζει στο Βερολίνο, είναι να κάνουμε θεατρικές παραστάσεις, να επιδιώξουμε συμπαραγωγές και συνεργασίες με ανθρώπους από άλλες χώρες, ενώ έχουμε σχεδόν έτοιμο ένα ντοκιμαντέρ το οποίο δουλεύουμε από το 2010».

Η Αιμιλία Παναγιώτου(στη φωτογραφία δεξιά) έχει ήδη δημιουργήσει τη δική της εταιρεία που πραγματεύεται την προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, μέσα από το πρόγραμμα ωφελήθηκε και πρακτικά και ουσιαστικά. «Στόχος μας εκτός από τις ομαδικές εκθέσεις που οργανώνουμε, είναι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες με φωτογράφους και να δημιουργήσουμε ένα e-shop για πωλήσεις καλλιτεχνικών φωτογραφιών, γιατί η Θεσσαλονίκη αγαπάει τη φωτογραφία».

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην Ευαγγελία Παπαθανασίου, για την ιδέα της να δημιουργήσει ένα πολυχώρο πολιτισμού που να απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και σε άτομα με αναπηρία.