Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση για τα νέα τακτικά μέλη και τα μέλη των επιτροπών της ΧΑΝΘ που είναι αρωγοί στο έργο και τις δράσεις της Οργάνωσης. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η επιτροπή Προβολής και Επικοινωνίας υποδέχθηκαν παλιούς και νέους Χανθιώτες στον κήπο του Μουσείου. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Εύα Μέρτζου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έδωσε το λόγο στον κ. Ιωάννη Σωσσίδη, πρόεδρο ΔΣ της ΧΑΝΘ.




Ο κ. Σωσσίδης τόνισε ότι η ΧΑΝΘ, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, συνεχίζει με υπευθυνότητα το έργο της και επεσήμανε ότι η έμφαση στα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, η υποστήριξη στα αθλητικά δρώμενα αλλά και η διαρκής ανάπτυξη του εθελοντισμού υπογραμμίζουν τη συνέπεια της ΧΑΝΘ στις διαχρονικές αξίες και αρχές που πρεσβεύει. Τέλος, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ ευχαρίστησε τα μέλη των Επιτροπών για την εθελοντική προσφορά τους στο έργο και τις δράσεις της Οργάνωσης, τους εργαζόμενους για τη στήριξή τους και, τέλος, την πρόεδρο του ΛΕΜΜΘ, Μαριάννα Βιλδιρίδου Χατζητόλιου, για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσης.



Ο Διευθυντής του ΛΕΜΜΘ, Ζήσης Τραμπάλης, πρόσφερε στα μέλη και τους φίλους της ΧΑΝΘ μια μοναδική ξενάγηση στην  έκθεση «Θεσσαλονίκη πόλις Εύξεινος – Πολύξενος» που αναβιώνει την εποχή οικιστικής και κοινωνιολογικής μετάβασης της Θεσσαλονίκης στον αιώνα των αλλαγών (1912-2012).

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φωνητικό σύνολο ενηλίκων Cantus Arte που ερμήνευσε έργα των Χατζηδάκι, Charmont, Offenbach και Abba διασκευασμένα και προσαρμοσμένα για μεικτή τρίφωνη χορωδία από τη μαέστρο Άλκηστη Τόγια ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Ειρήνη Μαύρου.




Στη διάρκεια της εκδήλωσης η ΧΑΝΘ απένειμε τιμητικά διπλώματα στους εκπαιδευτές της Σχολής Στελεχών και εκφράστηκαν ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια τους στις ανάγκες της Αδελφότητας.

Η βραδιά συνεχίστηκε ευχάριστα μέχρι αργά το  βράδυ και το ραντεβού ανανεώθηκε για τα καλοκαιρινά προγράμματα της ΧΑΝΘ που θα λειτουργήσουν αδιάλειπτα μέχρι το Σεπτέμβριο με νέες ιδέες και προγράμματα.