Tα προβλήματα που ταλανίζουν επί σειρά ετών τον κλάδο του αλουμινίου και σιδήρου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του δ.σ. του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου & Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΒΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών), Θεόφιλο Παγιάτη. 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΜΑΣ με επίκεντρό, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του ανύπαρκτου έλεγχου από τους αρμόδιους φορείς (Επιθεώρηση Εργασίας, ΣΔΟ Ε, Ελληνικά Τελωνεία, ΙΚΑ, Αστυνομία κ.τ.λ.), στις εταιρίες εισαγωγών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, που δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος στη χώρα μας. 

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της επιμόρφωσης και της διαρκούς εκπαίδευσης των μελών του ΣΕΜΑΣ μέσω προγραμμάτων με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του τεχνικού επιπέδου του κλάδου. Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη βελτίωσης της συνολικής απόδοσης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν και οι επικείμενες εκλογές της ΠΟΒΑΣ οι οποίες λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές και η συμμετοχή των μελών κρίνεται απαραίτητη.

Ο κ. Παγιάτης Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ  δήλωσε πως μέσω της Ομοσπονδίας κατατέθηκαν και θα κατατεθούν υπομνήματα προς αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο κ Φωτιάδης πρόεδρος του Σωματείου δήλωσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου στηρίζουν διαχρονικά την οικονομία της χώρας, όμως  για να επιβιώσουν στη σημερινή αγορά έχουν ανάγκη από ένα περιβάλλον με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία, πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα και απλούστερους και σαφείς κανόνες λειτουργίας.