Άλλες θετικά, άλλες ποιώντας την ανάγκην… φιλοτιμίαν, οι εφημερίδες έχουν, σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, στην πρώτη τους σελίδα, κύριο θέμα, την πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ισχυρή εντολή για συμφωνία

“Κοινή είναι η θέση της κυβέρνησης και των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης πως αυτήν την κρίσιμη στιγμή απαιτείται ενότητα, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Αν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρξαν αντιδράσεις στο θέμα της εξουσιοδότησης για συμφωνία στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών”, γράφει η εφημερίδα.

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Συμφωνία και κούρεμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “απίστευτη εξέλιξη φέρνει απόφαση των δανειστών σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την φορολόγηση των καταθέσεων που έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια, τα οποία υπολογίζονται σε 150 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες της«Α» θα γίνει κούρεμα αυτών των καταθέσεων μέσω έκτακτα φορολόγησης (!!!), ενώ την ίδια στιγμή οι καταθέσει που έμειναν στις ελληνικές τράπεζες θα μείνουν ανέπαφες”!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Λάβα! Ηφαιστιακές εκρήξεις σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “το κλίμα εσωκομματικής σύγκρουσης αναμένεται να συνεχιστεί και από Δευτέρα, αφού σε περίπτωση συμφωνίας θα πρέπει να ψηφιστούν οι νόμοι για την εφαρμογή των μέτρων”.

ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς: " Όχι στο νέο Μνημόνιο"

Σταθερή στη θέση της η εφημερίδα, υπογραμμίζει ότι “μετά την έκφραση της απόφασης του λαού, η κυβέρνηση ανέλαβε να το «ερμηνεύσει» όπως θα βόλευε προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία «πάση θυσία συμφωνία». Και έτσι το «όχι» διά της διολίσθησης έγινε σε λίγες μέρες «ναι» και τα μέτρα που ο λαός αρνήθηκε με το δημοψήφισμα (ως πρόταση των δανειστών-εκβιαστών) του επιβάλλονται πλέον ως πρόταση της κυβέρνησης”.

ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου: ""ΝΑΙ" η Βουλή, αντάρτικο από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την εντολή για συμφωνία με τους εταίρους που θα αποτρέψει κάθε καταστροφικό σενάριο για τη χώρα και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επανασχεδιάσει και να βελτιώσει τον «Οδικό Χάρτη» της έλαβε τα ξημερώματα η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία 251 βουλευτών, αλλά καταγράφοντας σημαντικές απώλειες”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πραξικόπημα στην Ελλάδα σχεδίαζαν οι ΗΠΑ αν συμμαχούσε με Ρωσία ο Τσίπρας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει κείμενο του Kurt Nimmo, Αμερικανού αναλυτή, που κάνει λόγο για... ετοιμασία πραξικοπήματος στην Ελλάδα από τους Αμερικανούς, προκειμένου η χώρα μας να μην συμμαχήσει με τη Ρωσία!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πτώχευσε η κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στα χέρια του πρωθυπουργού οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απώλεια της δεδηλωμένης. «ΟΧΙ» από Γαϊτάνη, Ψαρρέα, τέσσερις απείχαν και είπαν με επιστολή το «οχι», ενώ άλλοι οκτώ δήλωσαν παρών μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Λαφαζάνης, Στρατούλης και η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου, ενώ η Ραχήλ Μακρή απουσίασε”.

ΕΣΤΙΑ: "Τριετές δάνειο χωρίς το ΔΝΤ ζητεί σήμερα η Ελλάς"

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “οι αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας του Σύριζα ήταν και πάλι έντονες. Αλλά αυτή την φορά δεν υπήρχαν περιθώρια για υπεκφυγές και δημοψηφίσματα. Ή θα υπογραφεί η συμφωνία και θα σωθεί ή Ελλάς, ή θα βρεθεί μόνη σε καθεστώς ελευθέρας πτώσεως, μέχρι τελικής καταστροφής”.

Η ΑΠΟΨΗ: Παράδοση μετά… (φ)όρων

“Με παράδοση μετά... φόρων έληξε η πεντάμηνη μάχη του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές και μόνη ελπίδα εκείνοι να μη ζητήσουν επιπλέον αίμα για να συγχωρήσουν τη δημιουργική ασάφεια. Ο λογαριασμός εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, το 3ο μνημόνιο καθαρογράφηκε στην αγγλική γλώσσα καθ' υπαγόρευση των θεσμών και η επόμενη εβδομάδα θα κρίνει την τύχη του”, τονίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: " Χωρίς επιστροφή"

H εφημερίδα, σε σαφή αλλαγή γραμμής, ως όργανο του κόμματος, αναφέρει: “Ενώπιον των ιστορικών ευθυνών τους έθεσε ο πρωθυπουργός, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, καλώντας τους να παράσχουν την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια "βιώσιμη συμφωνία" με τους δανειστές στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει η Αθήνα”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): " Το εξπρές του μεσονυχτίου"

Η “δραματική και ειλικρινής ομιλία Τσίπρα”, η τοποθέτηση και το παρών της Ζ. Κωνσταντοπούλου το επεισόδιο με τον Π. Καμμένο αλλά και οι επιθέσεις των πολιτικών αρχηγών στην κυβέρνηση παρότι ψήφισαν ναι μαζί με αρκετές απρόοπτες ψήφους, που χρωμάτισαν την ψηφοφορία στη Βουλή, είναι το αντικείμενο του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Πέρασε η πρόταση, χάνεται η δεδηλωμένη"

“Βαθιά πληγωμένη βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία από την ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα τα ξημερώματα στη Βουλή, προκειμένου να δοθεί στην κυβέρνηση η εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί το νέο πακέτο. Κατά τη διαδικασία, 251 βουλευτές ψήφισαν ναι, 32 όχι, 8 παρών, ενώ 9 ήταν οι απόντες”, γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προς συμφωνία με πολλές παραφωνίες

Στα όσα έγιναν ξημερώματα στη Βουλή αναφέρεται η εφημερίδα και υπογραμμίζει: “Δραματικές ομιλίες Τσίπρα – αρχηγών μετά τα μεσάνυχτα – Ηχηρά “όχι” από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Τα μέτρα της κυβέρνησης για ΦΠΑ, συντάξεις, μεταρρυθμίσεις

Για τους… εραστές των αριθμών το πρώτο θέμα της εφημερίδας: “Η ελληνική κυβέρνηση ζητεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δάνειο συνολικού ύψους 53.5 δισ. ευρώ από σήμερα έως και το τέλος Ιουνίου 2018. ήτοι 46 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και 7,5 δισ. ευρώ για την επιστροφή των κεφαλαίων που έχουν χρησιμοποιηθεί τους τελευταίους μήνες από τους κρατικούς φορείς για την αποπληρωμή δανεικών υποχρεώσεων. Η πρόταση περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.”.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: " Γκάλοπ: -Στο ευρώ με κάθε τίμημα. - Πρόεδρος από τη νέα γενιά"

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνονται οι τάσεις της κοινής γνώμης έναντι του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και των τελευταίων γεγονότων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και έναντι των εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σαρωτικές αλλαγές σε κόμματα και κοινωνία

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τεκτονικές αλλαγές στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας εκτιμάται ότι θα φέρει το πακέτο επώδυνων μέτρων το οποίο απέστειλε προχθές η Αθήνα στους δανειστές -σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και να χαλαρώσει τους όρους παροχής ρευστότητας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από την ερχόμενη εβδομάδα- και του οποίου η τύχη κρίνεται σήμερα από το Eurogroup”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαχητικό λαϊκό ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο"

“Με μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, το ΠΑΜΕ έδωσε μια πρώτη απάντηση στη δανειακή σύμβαση που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και «θεσμοί», με τη στηριξη ΝΔ, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ”, γράφει η εφημερίδα.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: " Δια πυρός και σιδήρου το τρίτο μνημόνιο"

Πογκρόμ διώξεων προαναγγέλλει η εφημερίδα: “Επίθεση σε όλα τα μέτωπα που θεωρεί ότι τον πολέμησαν θα ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα από τις επιπτώσεις του μνημονίου που έφερε στη χώρα. Ο πρώτος νόμος που θα έρθει θα είναι για τις τηλεοπτικές άδειες, με την άμεση δημοπράτηση τους με υψηλό τίμημα. Σειρά έχουν οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν σε λίστες ντροπής από φορείς του Δημοσίου και στη συνέχεια μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής που είτε παρανόμησαν σε συμβάσεις με το Δημόσιο είτε φοροδιαφεύγουν”, γράφει.

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι δέκα ημέρες που συγκλόνισαν τη χώρα"

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “κέρδισε το δημοψήφισμα, βρίσκει συμφωνία, αλλά χάνει τη δεδηλωμένη ο Αλέξης Τσίπρας «Ανασχηματισμός, νέες συμμαχίες ή εκλογές; Διαψεύστηκε η αισιοδοξία της κυβέρνησης και δοκιμάστηκε η συνοχή της συμπολίτευσης χθες στη Βουλή”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 145 κυβερνητικά “ναι” και 106 της αντιπολίτευσης

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η μεταμεσονύκτια ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 03.30 και σε σύνολο 291 βουλευτών υπέρ της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης ψήφισαν 251 βουλευτές, κατά 32 και παρών 8. Το ζήτημα, όμως, είναι πως εντός του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν 8 βουλευτές που ψήφισαν παρών, 2 που ψήφισαν όχι και 7 που απουσίαζαν. Μάλιστα, 15 ακόμη βουλευτές με ανακοίνωσή τους δήλωσαν πως ψήφισαν ναι για να μην υπάρξει πρόβλημα εντός της κυβέρνησης. Ωστόσο, την ώρα που ο Τσακαλώτος πετούσε για το κρίσιμο Γιούρογκρουπ ήταν φανερό πως η κυβέρνηση κλονίζονταν συθέμελα, περνώντας την πρότασή της με την ευρεία στήριξη της αντιπολίτευσης”.

ESPRESSO Weekend: Ελένη Ανουσάκη: Τα παιδικά μου χρόνια στη φυλακή

“Η αιώνια έφηβη Ελένη Ανουσάκη νιώθει τυχερή για την καριέρα της και μιλά για τη σχέση της με τον Αντονι Κουίν (στα γυρίσματα του «Ζορμπά») και το φλερτ με τον Σινάτρα Φοράει ένα πλατύ, ψάθινο καπέλο, ρίχνοντας στη σκιά το μισό πασίγνωστο πρόσωπο που λάτρεψε ο φακός. Οι λέξεις υπογραμμίζονται με κινήσεις των χεριών”, γράφει η εφημερίδα. 

Karfitsa: Τέλος τα χαμόγελα

Η εφημερίδα τονίζει ότι “είναι δυστύχημα για την Ελλάδα ότι η Κυβέρνηση αυτή 6 μήνες τώρα ζει μέσα στο ψέμα και μετέρχεται απατηλά μέσα για να κρύβει από τον λαό την πραγματικότητα, πέτυχε δε αυτό το ψέμα την προηγούμενη Κυριακή να το καταστήσει βίωμα στο 60% των ψηφοφόρων, που χάρισαν στον κ. Τσίπρα αυτό το περήφανο ΌΧΙ”.

Kontranews: " Εκλογές αμέσως μετά τη συμφωνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η στρατηγική των καθαρών λύσεων προκρίνεται απ' τον πρωθυπουργό σε όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής. Γι' αυτό θα επιδιώξει μέσα από εκλογές μια μεγάλη νίκη που θα του εξασφαλίζει ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή”.

PRESS TIME: Όλο το πακέτο της κόλασης

“Η ανάγκη να μη γυρίσουμε στη δραχμή φέρνει την κόλαση του Δάντη στην Ελλάδα με μια φορολογία - σοκ, άδεια ταμεία, κλειστές τράπεζες • Τώρα... εκλιπαρούμε τους δανειστές να εγκρίνουν το πακέτο Γιούνκερ που ο λαός καταψήφισε στο δημοψήφισμα, του οποίου την προκήρυξη, τελικά, πληρώνουμε ακριβά”, λέει η εφημερίδα.

SPIRTO: Στα άκρα για το διαζύγιο

Η εφημερίδα αναφέρεται στο διαζύγιο των δημοσιογράφων Αλαφογιώργου – Σαράφογλου.

STAR PRESS: Τα άστρα προβλέπουν τσουνάμι εξελίξεων

“Καυτό πολιτικό καλοκαίρι, με ζυμώσει, ανατροπές, δύσκολες αποφάσεις, επώδυνα πακέτα μέτρων ακόμα και πιθανές εκλογές μέσα στον χειμώνα προβλέπουν 3 γνωστές αστρολόγοι. Η Ελλάδα, όμως, θα τα καταφέρει -πιθανότατα να υπάρξουν και εκλογές μέσα στον χειμώνα- και με την καινούργια χρονιά σιγά - σιγά θα αρχίσει να ξαναστέκεται στα «πόδια» της”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: "Όλη η αλήθεια για τις τράπεζες"

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Η πιο μεγάλη ώρα"

Η ΑΞΙΑ: " Εδώ και τώρα συμφωνία"

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Σκληρό Μνημόνιο με 17 απώλειες"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαρύ το αντάλλαγμα"

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: " Νέες περιπέτειες"