Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλους τους όρους διάσωσης των πιστωτών του που ήταν στο τραπέζι το Σαββατοκύριακο με μόνο λίγες μικρές αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού, που απεστάλη αργά χθες το βράδυ και έχουν στην κατοχή τους οι Fianancial Times. 


Η επιστολή του κ. Τσίπρα αναφέρει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα του ΦΠΑ με μόνο μία αλλαγή: μία ειδική έκπτωση 30% στα ελληνικά νησιά.

Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ Τσίπρας ζητά οι αλλαγές για για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο αντί αμέσως. Ζητεί επίσης, το ειδικό "επίδομα αλληλεγγύης" που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, το οποίο συμφωνεί να καταργήσει σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019 να καταργηθεί σταδιακά πιο αργά από ό, τι ζητούν οι πιστωτές.

Αναλυτικά σύμφωνα με αντίγραφο μέρους της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος των FT Peter Spiegel στον λογαριασμό του στο twitter, o Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει:

"Γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τη λίστα των προαπαιτούμενων της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Prior Actions of the Staff Level Agreement) όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015.
"Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να αποδεχθεί αυτή τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπό τις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή διευκρινίσεις, ως μέρος μίας επέκτασης του προγράμματος (διάσωσης) που λήγει και της νέας (τρίτη)ς δανειακής σύμβασης για την οποία ενα αίτημα υποβλήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε, οι τροποποιήσεις μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος".