Με θέματα φορολογίας, αλλά και με την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, ασχολούνται στα πρώτα τους θέματα οι σημερινές εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Άρχισαν τα κόλπα με τα θρησκευτικά 

“Άρχισε τα κόλπα με το μάθημα των Θρησκευτικών η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πριν καλά καλά αναλάβει το χαρτοφυλάκιο. Την αρχή έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία (προφανώς έχοντας τακτοποιήσει όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης) έσπευσε μέσω του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγείλει την κατάργηση των δηλώσεων απαλλαγής από τα Θρησκευτικά”, τονίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Ψαλίδι 50% στα επιτόκια κόκκινων καρτών

“Στο 50% ρίχνουν τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες και παράλληλα προσφέρουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις μέσα από σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 7 δισ. ευρώ”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πάπας σε ΟΗΕ: Πανθρησκεία και παγκόσμια διακυβέρνηση

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Πάπας Φραγκίσκος “χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και "κοιτώντας" τους ηγέτης του κόσμου, έθεσε το "θεμέλιο λίθο" της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Και το έκανε με τρόπο μαεστρικό καταγγέλλοντας την "άνευ ορίων δίψα για εξουσία και υλικά αγαθά", ενώ τόνισε ότι η "απληστία καταστρέφει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και εντείνει τη φτώχεια". Σπίτι, δουλειά, γη και ελευθερία για όλους στην "καρδιά" της ομιλίας του ποντίφικα και δυνατό χειροκρότημα στο κάλεσμα του Πάπα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 8 Μποφόρ φόροι μέσα στον Οκτώβριο

“Το πρώτο «τσουνάμι» των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων του «Μνημονίου Τσίπρα» αναμένεται να πλήξει από τον Οκτώβριο εκατομμύρια φορολογούμενους. Από την 1 π του επομένου μηνός υπερδιπλασιάζεται ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία και τα λοιπά τουριστικά καταλύματα, τριπλασιάζεται ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο και αυξάνονται κατά 50% περίπου οι συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου”, τονίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Φόρος 65% πρό τών πυλών

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας», “στο πλαίσιο της μεταρρυθμίσεως της φορολογίας εισοδήματος επιτελείς του Πρωθυπουργού εισηγούνται ό ανώτατος φορολογικός συντελεστής να αυξηθεί από το 42% στο 65%. Σημειώνεται πώς σήμερα ο ανώτατος συντελεστής 42% εφαρμόζεται για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, ενώ βάσει των εισηγήσεων στο Μαξίμου ο νέος συντελεστής (65%) θα βαρύνει εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ”.

H ΑΥΓΗ: Εγγυημένες οι μεσαίες και κατώτερες συντάξεις

“Μάχη για τη διατήρηση του εδάφους "που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση" προανήγγειλε χθες ο Αλ. Τσίπρας φέρνοντας ως εμβληματικό δείγμα την ενεργοποίηση ισοδύναμων μέτρων για την αποφυγή της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Επίθεση φιλίας σε ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στους ΑΝ.ΕΛ. και αντιλαμβάνονται πως πιθανότατα δεν θα μπορούν σύντομα να στηρίζονται στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ► Έχει ήδη αποφασιστεί να πέσουν οι τόνοι απέναντι σε Γεννηματά και Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει περιθώριο συνεννοήσεων αν προκύψει ανάγκη”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Με το χρέος στη βαλίτσα

Η εφημερίδα υποστηρίζει: “Ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα του χρέους στη συνάντηση του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε χθες για πρώτη φορά ξεκάθαρα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, θέση την οποία άλλωστε επανειλημμένα έχει πάρει το ΔΝΤ”.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκπτώσεις από την εφορία

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: “Υπό το βάρος της μεγάλης υστέρησης των εσόδων, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί τρόπους να ενισχύσει τα δημόσια ταμεία, μέσω των δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων φορολογουμένων, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) του υπουργείου Οικονομικών, αμφισβητώντας φόρους και πρόστιμα από τη φορολογική διοίκηση. Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο προβλέπει το κλείσιμο αυτών των υποθέσεων, εάν ο φορολογούμενος καταβάλει το 40% φόρων και προστίμων”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κρατήστε όρθια την κοινωνική πολιτική

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την άμεση στήριξη και ενίσχυση των προγραμμάτων για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, κάνοντας μάλιστα δημόσια παρέμβαση με στόχο την κινητοποίηση των αρμοδίων υπουργών. Οι αιρετοί επισημαίνουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν στον αέρα περισσότερες από 330.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα”.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Η δυαρχία και η λύση του 40άρη

Η εφημερίδα τονίζει: “Έντονο παρασκήνιο, με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, μετά τη βαριά εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, διαμορφώνοντας ένα power game μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών με σκοπό την εσωκομματική επικράτηση. Σε αυτό το τοπίο μοιάζει εγκλωβισμένος ανάμεσα τους ο μεταβατικός πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης, κάτι που έχει δημιουργήσει συνθήκες επιστροφής της Ν.Δ. στην εποχή της εσωστρέφειας”.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Καταιγίδα οι κατασχέσεις ακινήτων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τα νέα μέτρα, θα αυξηθούν κατακόρυφα οι κατασχέσεις ακινήτων σε όσους δανειολήπτες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα φορολογικά μέτρα – καρμανιόλα για το λαϊκό εισόδημα

“Αντιμέτωπα με τη φοροεπιδρομή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και μάλιστα χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση, θα βρεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα τα λαϊκά στρώματα της χώρας, με την καθημερινότητά τους να «στοιχειώνεται» από την απογείωση των φόρων που ήδη υπάρχουν, αλλά και την επιβολή νέων. Οι αντιλαϊκές παρεμβάσεις φτάνουν σε ποσά ύψους πάνω από 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση”, σημειώνει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Αλέξη άλλαξέ τα όλα

Η εφημερίδα κάνει λόγο για φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: “Τίποτα όμως δεν είναι το ίδιο μετά τη στροφή του Τσίπρα στον ρεαλισμό και την ψήφιση του τρίτου προγράμματος στήριξης. Το φλερτ ερμηνεύεται από όλες τις πλευρές ως το πρώτο βήμα του Τσίπρα για το επόμενο, δηλαδή την ένταξη στην οικογένεια της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στο μέλλον και κατά πάσα πιθανότητα μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διευρύνσεις”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “ερευνητές εντόπισαν σημαντική επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις νοητικές ικανότητες παιδιών που έφεραν εκδοχή του γονιδίου ΑΡΟΕ το οποίο συνδέεται με τον κίνδυνο νόσου του Alzheimer. Η ερευνήτρια Lilian Calderon-Garciduenas, καθηγήτρια στο Universities of Montana των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ενισχύουν αυξανόμενες ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι οι φορείς του ΑΡΟΕ e4 θα μπορούσαν να έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πρώιμης νόσου Alzheimer αν κατοικούν σε μολυσμένο αστικό περιβάλλον”. 

ESPRESSO: Σικ κυρία χτυπούσε κοσμηματοπωλεία

“Ένας από τους πιο γνωστούς κοσμηματοπώλες της Αθήνας ανέλαβε ρόλο... αστυνομικού και «συνέλαβε» τη σικάτη κυρία που επί τρία χρόνια «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία σε Βουκουρεστίου, Κολωνάκι και Κηφισιά! Το κυνηγητό και η σύλληψη (στο μετρό Συντάγματος) της 35χρονης, που εμφανιζόταν ως πελάτισσα και έφευγε με την τσάντα γεμάτη χρυσαφικά (!), άφησαν άφωνους τους περαστικούς”, γράφει η εφημερίδα.

KARFITSA: Η επόμενη μέρα

Για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία μιλά η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Μπράβο του

Η εφημερίδα δίνει τα εύσημα στον πρωθυπουργό επειδή ζήτησε από τους υπουργούς να μην εμφανίζονται στις τηλεοράσεις αλλά να παράγουν έργο…

PRESS TIME: Αναζητούνται 4,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε ένα σύνολο 9.849.525 εγγεγραμμένων οτα αντίστοιχα μητρώα ψηφοφόρων, μόλις 5.566.992 πήγαν στα εκλογικά τμήματα. «Αφαντο» ένα 43,43%. Ερχόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε. Ψήφισαν σχεδόν ο ένας οτους δύο ψηφοφόρους”.

SPIRTO: Η Πλαστογραφία που έχει γίνει Γολγοθάς

Η εφημερίδα αναφέρεται στη διοίκηση Αντώνη Ρέμου στην ΠΑΕ Ηρακλής και κάνει λόγο για “πολύκροτη υπόθεση των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, που εξασφάλιζαν και κατέθεταν ΠΑΕ στην ΕΠΟ, προκειμένου να κάνουν μεταγραφές. Μία υπόθεση για την οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ασκηθούν οι πρώτες ποινικές διώξεις, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν χάσει τον ύπνο τους”.

STAR PRESS: Κίνηση ματ της μαύρης χήρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κατηγορούμενη για το φόνο ναυτικού στην Αργολίδα που είναι προφυλακισμένη, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης για να βλέπει το παιδί της.