Εγκαινιάστηκε, χθες, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το περίπτερο του Δήμου για την Ανακύκλωση και το Αστικό Περιβάλλον, που λειτουργεί στο πλαίσιο της 80ης Δ.Ε.Θ. 


Στο περίπτερο, που βρίσκεται παραπλεύρως του Πύργου του ΟΤΕ (Πύλη ΧΑΝΘ), διανέμεται ενημερωτικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών γύρω από την ορθή διαλογή και ρίψη των οικιακών απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Διοίκησης σε σχέση με την καθαριότητα και την ανακύκλωση, σε βάθος τριετίας και ζήτησε τη συνεργασία των δημοτών: «Οφείλουμε όλοι να συμμορφωθούμε και να προσπαθήσουμε. Να κάνουμε την υπόθεση της καθαριότητας μέρος της καθημερινότητάς μας», είπε. 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, είπε πως ο δήμος θα παραλάβει νέα απορριμματοφόρα και εξοπλισμό ύψους 12.000.000 ευρώ και ανέπτυξε τα σχέδια του δήμου για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων (για το πρόγραμμα αυτό ο δήμος προχώρησε σε τραπεζικό δανεισμό, μέσω του προγράμματος JESSICA). 

«Παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην εκταμίευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, βρήκαμε λύσεις και επανασχεδιάσαμε το τεχνικό πρόγραμμα, με ίδιους πόρους, ώστε να μη μείνουμε πίσω και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό» υποστήριξε. 

Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο του Δήμου για την Ανακύκλωση και το Αστικό Περιβάλλον οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

Τετάρτη 9/9/2015 ομιλίες με θέμα «Τοπικά σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων - Ανακύκλωσης»

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Θανάσης Παππάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας
Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) 
Δημήτρης Παπασωτηρίου, Διευθυντής Marketing της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)
Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ 
Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια  Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου  
Συντονιστής θα είναι ο Ιάκωβος Σαρηγιάννης, διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας,  «Ανατολική Α.Ε.»

Πέμπτη 10/9/2015 - «Προοπτικές μετεξέλιξης του Ζωολογικού Κήπου» 

Τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου, Θανάση Παππά, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων από το ζωολογικό κήπο, το δασαρχείο Θεσσαλονίκης και το ΚΠΕ Ελευθερίου – Κορδελιού και Βερτίσκου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το ακροατήριο.