Μειώθηκαν, σε σχέση με πέρσι, οι επισκέπτες στην επετειακή 80ή ΔΕΘ, αφού, όπως ανακοινώθηκε 216.364 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της. Αντίθετα, την 79η ΔΕΘ επισκέφθηκαν 255.536 άνθρωποι...


Πάντως και οι 216.354 επισκέπτες δεν είναι και λίγοι(σαφώς περισσότεροι των 180.000 επισκεπτών του 2013), καθώς η διοίκηση φρόντισε κι εφέτος για ένα πλούσιο πρόγραμμα -ειδικά στον καλλιτεχνικό τομέα. 

Υπολογίζεται στα 170.000 άτομα αυτοί που επισκέφθηκαν τις «Μαγεμένες», αριθμός αντίστοιχος με τους περσινούς επισκέπτες του εργαστηρίου του CERN και του υπερ-επιτυχημένου Εργασηρίου Σοκολάτας. 

Η επιτυχία των "Μαγεμένων" κάνει τη ΔΕΘ να παρατείνει την παρουσία τους: Το περίπτερο 3, όπου βρίσκονται οι «Μαγεμένες» και η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων» θα κλείσει για ένα μικρό διάστημα, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης και στις αρχές Οκτωβρίου θα ανοίξει ξανά. Η μεν έκθεση των αρχαίων εφευρέσεων και των μουσικών οργάνων θα είναι ανοιχτή για σχολεία με ένα μικρό εισιτήριο, ενώ οι «Μαγεμένες» θα είναι επισκέψιμες δωρεάν, παραμένοντας στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέχρις ότου το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο και τους φορείς αποφασίσουν πού θα τοποθετηθούν. Τότε η ΔΕΘ-Helexpo θα τις χαρίσει στην πόλη. 

Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου 3 θα ανακοινωθούν προσεχώς.