Οι σημερινές εφημερίδες, στα πρωτοσέλιδα θέματά τους, αναφέρονται ως επί το πλείστον στο αποψινό ντιμπέιτ.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  Η μάχη στην TV

Η εφημερίδα γράφει: “Στην αποψινή τηλεμαχία, που διεξάγεται εν μέσω δημοσκοπικής αβεβαιότητας για την πρώτη θέση και εντεινόμενης ανησυχίας για τις μετεκλογικές εξελίξεις με την εφαρμογή ίου τρίτου Μνημονίου, θα λάβουν μέρος οι επτά από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Δεν θα είναι παρών ο αρχηγός του τρίτου κόμματος της Βουλής, της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος αποκλείστηκε με αξίωση των υπολοίπων”.

ΕΘΝΟΣ: Οι πολίτες ρωτούν τους αρχηγούς

Ενόψει ντιμπέιτ η εφημερίδα φιλοξενεί “ερωτήσεις των πολιτών που αποκαλύπτουν διάχυτη την απόγνωση για την ανεργία, στηλιτεύουν την κατάσταση της υγείας και της παιδείας και ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον της χώρας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατηγέ Γράψα εκπλήρωσε την προφητεία του Αγίου Παΐσιου!

Η εφημερίδα αναφέρεται σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες “το τελευταίο διάστημα διενεργούνται καθημερινά επαφές προκειμένου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτρης Γράψας! Αν ο Στρατηγός δεχθεί την πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ τότε σίγουρα θα τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Αν συμβεί αυτό αλλάζουν όλα τα δεδομένα στο πολιτικό παιχνίδι...”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετά τις εκλογές έρχεται ο ΕΝΦΙΑ

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “χωρίς καμία έκπτωση και με βάση τις εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες, που επίσης θα άλλαζε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζονται τα φετινά εκκαθαριστικά”.

ΕΣΤΙΑ: Κυβέρνησις Σύριζα ή εθνικής συνοχής;

Η εφημερίδα γράφει: “Προφανής ό στόχος της «κυβερνήσεως Αριστεράς», να επαναφέρει την προεκλογική αντιπαράθεση σε παλαιού τύπου διπολικά σχήματα της εποχής του ακραίου δικομματισμού. Μάλιστα, με μεσσιανικά χαρακτηριστικά στο προφίλ των προσώπων-ηγετών”.

Η ΑΥΓΗ: Οικουμενικές εισαγωγής δεν γίνονται δεκτές

“Σε άμεση και αποφασιστική επιστροφή στον αποστολέα της υπόδειξης σχηματισμού οικουμενικών κυβερνήσεων, και μάλιστα για το χρέος, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτοντας την προσπάθεια ευρωπαϊκών συντηρητικών κύκλων να διασώσουν τη Ν.Δ., τη διπαλοκή και το παλιό σύστημα εξουσίας που διασφάλιζε για χρόνια την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών”, γράφει η εφημερίδα.

H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πόθοι Βρυξελλών, πρόθυμοι Αθηνών

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι εταίροι επιθυμούν κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά έχουν επίγνωση ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι εγχώριοι ιμάντες τους προωθούν το σχέδιο, συνδέοντάς το με απομείωση του χρέους. Ο Αλ. Τσίπρας το αποκλείει, ενώ ο Βαγγ. Μεϊμαράκης δηλώνει έτοιμος να το υιοθετήσει. Και στο βάθος υπάρχει ακόμη το σενάριο για τρίτο πρόσωπο ως πρωθυπουργό, προερχόμενο από τον πολιτικό ή και τον επιχειρηματικό κόσμο”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η μάχη των επτά σε... πρώτη προβολή

“Ολα είναι έτοιμα για την πρώτη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα διεξαχθεί απόψε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή”, γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προεκλογικοί καβγάδες…

Η εφημερίδα τονίζει: “Με προεκλογικούς καβγάδες και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να διαμορφώσουν τεχνητό κλίμα πόλωσης, συσκοτίζοντας την ταύτισή τους στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, με όποια σύνθεση και αν αυτή έχει, δηλαδή στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου”.

ΤΑ ΝΕΑ: Ντιμπέιτ με επτά, αλλά χωρίς πρωθυπουργό

Στο αποψινό ντιμπέιτ αναφέρεται η εφημερίδα και προτάσσει τη δήλωση Μεϊμαράκη να μην είναι πρωθυπουργός, σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση από όλα τα κόμματα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο φάρμακο υπόσχεται θεραπεία του Αλτσχάιμερ

“Πιο κοντά σε θεραπεία για την πνευματική εξασθένιση που προκαλεί η νόσος βρίσκονται οι επιστήμονες”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Ήταν ζωντανή όταν την έθαψαν

Η εφημερίδα γράφει ότι “η 49χρονη καρκινοπαθής θάφτηκε ζωντανή πριν από έναν χρόνο στο νεκροταφείο της Άνω Περαίας και ότι πράγματι είχαν ακουστεί οι κραυγές αγωνίας της μέσα από τον τάφο! Στην αποκάλυψη-σοκ καταλήγουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της άτυχης μητέρας δύο παιδιών Καλλιόπης Γιαννουλάκη, η οποία φέρεται ότι υπέκυψε σης 24 Σεπτεμβρίου του 2014. Όμως ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου αποδίδει τον θάνατο της 49χρονης σε καρδιακή ανακοπή που υπέστη όταν ήδη βρισκόταν μέσα στον τάφο”!

KONTRANEWS: Άρχισαν τους τραμπουκισμούς οι Κεφαλογιάννηδες

“Με πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως στην αλήστου μνήμης εποχή των «Ρέιντζερς» και των «Κενταύρων», ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιδόθηκε σε τραμπουκισμούς σε βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΓΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκπομπή”, γράφει η εφημερίδα.

SPIRTO: Bodyguard της Ναόμι σακάτεψε τον Κύπριο

Στο περιστατικό ξυλοδαρμού “που έστειλε στην εντατική τον Βαγγέλη Πέππο, τον 31 χρόνο πατέρα ενός 2χρονου αγοριού” αναφέρεται η εφημερίδα.

STAR PRESS: Η αγωνία της Άντζελας για τον Τόλη

“Η Άντζελα Γκερέκου με δήλωση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, αφού ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την πρόσκληση, αποκάλυψε ότι δεν την αποδέχθηκε για προσωπικούς λόγους” γράφει η εφημερίδα και το συνδέει με την κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή.