Ποιες... μαγεμένες; Εφευρέσεις και... play station! Εκεί γίνεται, πράγματι, της... κακομοίρας, στην 80η ΔΕΘ.


Δε λέμε, καλές κι οι Μαγεμένες κι ο κόσμος που συγκεντρώνεται για να δει τα μαρμάρινα αντίγραφα των αγαλμάτων που βρίσκονται στο Λούβρο, όμως το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων συγκεντρώνει μια άλλη παρουσίαση: Αυτή των εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που συγκεντρώνει, καθημερινά, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, κάθε ηλικίας!



Κι όμως! Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κατασκευάσει το δικό τους ρομπότ και κινηματογράφο, ενώ είχαν ειδικές συσκευές να παρατηρούν τον ουρανό, να αλλάζουν σκηνικά στα θέατρα, ανυψωτικές μηχανές, συστήματα συναγερμού και πνευστά μουσικά όργανα!



Τα απίστευτα αυτά επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων εκτίθενται στο Περίπτερο 3 της 80ής ΔΕΘ Ακούγεται, μάλιστα, ότι αυτό που... μαγεύει τους επισκέπτες, είναι η ξενάγηση, αφού το προσωπικό της ΔΕΘ στο συγκεκριμένο περίπτερο είναι κι αυτό ενθουσιασμένο από όσα μπορεί να δει κάποιος!




Οι μικροί φίλοι της ΔΕΘ, πάντως, επιμένουν... ηλεκτρονικά. Μια σύντομη αναμέτρηση στα νέα ηλεκτρονικά ποδοσφαιράκια, ή ένας σύντομος γύρος στο Λε Μαν και το Μονακό, μέσα από ένα... μονοθέσιο, είναι η αγαπημένη τους ενασχόληση.





Κόσμος πολύς και τα περίπτερα με τα παραδοσιακά προϊόντα. Λάδια, τυριά, κεφαλοτύρια από διάφορες περιοχές της χώρας, κρασιά, έλκουν τους επισκέπτες, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να... δοκιμάσουν κι από κάτι!



Στη ΔΕΘ και ο Παν. Ψωμιάδης! Ο πρώην νομάρχης, πρώην περιφερειάρχης, πρώην βουλευτής, τώρα πουλά παπούτσια για διαβητικούς!




Κάποιοι, πάλι, αναζητούν... μπλε χάντρες για το μάτιασμα! Ή, λίγη δροσιά!



Υπάρχουν και τα κλασσικά αυτοκίνητα που τραβούν τα βλέμματα στη ΔΕΘ. Είμαστε σίγουροι πως και τα δικά σας μάτια, είναι καρφωμένα στους... τέσσερις τροχούς.



Κι αφού ο λόγος για τροχούς, φαίνεται πως την 80η ΔΕΘ προτιμούν οι ιδιοκτήτες... δίτροχων!

Και του χρόνου!