Πυρ και μανία είναι, από το πρωί, οι Θεσσαλονικείς, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας και δεν κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία στους δρόμους!

 

Καθώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει άλλη αστική συγκοινωνία, όποιος θέλει να μετακινηθεί στην πόλη πρέπει ή να πάρει ταξί, ή το Ι.Χ. του και να ψάχνει εναγωνίως για παρκάρισμα!

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπήρξε αρνητική απάντηση που κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή δεδουλευμένων.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο σε καμία βάρδια, εκτός αν υπάρξει απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία.

«Σε αυτή την περίπτωση θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας» συμπλήρωσε.

Όμως, το γεγονός ότι τα χρήματα που οφείλει το υπουργείο δεν είναι μισθοί, αλλά επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ (ο οποίος τα διαθέτει ανάλογα με τις ανάγκες του), εξοργίζει τους Θεσσαλονικείς:

«Ακόμη και μισθοί να οφείλονταν από το κράτος, κάτι που δεν συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, κάνουν απεργία πριν… σχηματιστεί κυβέρνηση; Μας αφήνουν χωρίς αστική συγκοινωνία σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη»; Ουρλιάζουν στις στάσεις όσοι, μάταια, περιμένουν το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο ασφαλείας, αφού οι εργαζόμενοι έλαβαν απόφαση να μην κυκλοφορούν ούτε κι αυτά!

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης προειδοποίησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί καταχρηστική η επίσχεση εργασίας, σε περίπτωση που το Σωματείο δεν παρουσιάσει στη διοίκηση έγγραφο με τις υπογραφές όλων των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ κάνει λόγο για «μικρή καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας του τελευταίου μήνα»(υποστηρίζει ότι οφείλεται η εξόφληση Αυγούστου, η οποία καθυστερεί να καταβληθεί εδώ και 10 μέρες), η οποία «δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης του Οργανισμού αλλά στην ιδιαίτερη δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις συσσωρευμένες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου». «Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης  από  μέρους  των εργαζομένων είναι καταχρηστική και εκτός των ορίων της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.