Απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Ο γνωστός αθλητικογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος, έκανε κριτική στον Ολυμπιακό και... απολύθηκε από τον ΟΤΕ TV!


Στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου τονίζεται πως "η απόλυση του συναδέλφου, συνέβη σε ένα από τα ΜΜΕ που δεν μας είχαν συνηθίσει σε συμπεριφορές αντίθετες προς την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά δυστυχώς συνέβη και αυτό". Επίσης, ο ΠΣΑΤ καλεί τη διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού "αφενός να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση του περί απομάκρυνσης ενός εκ των κεντρικών σχολιαστών του και αφετέρου να την ανακαλέσει άμεσα".

Ανακοίνωση για την απόλυση του Σπυρόπουλου εξέδωσε και το ΕΚΘ, όπου γίνεται σαφής αναφορά στην αιτία της απόλυσης, αντίθετα από τον ΠΣΑΤ του οποίου η ανακοίνωση είναι γενικόλογη:

"Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή της και καταδικάζει την απόλυση του αθλητικογράφου Αλέξη Σπυρόπουλου από το συνδρομητικό κανάλι ΟΤΕ TV, επειδή εξέφρασε δημόσια (στο site SDNA.gr) την άποψή του για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητικογράφους απολύθηκε από τον ΟΤΕ TV επειδή οι απόψεις του δημιουργούσαν πρόβλημα στις σχέσεις της ιδιοκτησίας του σταθμού με την ομάδα.

Ενέργειες σαν κι αυτές της ιδιοκτησίας του ΟΤΕ TV θυμίζουν περισσότερο… Βόρεια Κορέα παρά μια χώρα στην οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ελευθεροτυπία, όπως και η προστασία της (άρθρο 14)", τονίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωσή του. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι θα βγάλει "κόκκινη κάρτα" στον OTE TV...