Αρνητική ήταν η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τον Άρη κι έτσι πλέον θα πρέπει να θεωρείται οριστικό ήταν οι κίτρινοι θα παίξουν στη Γ’ Εθνική.

 

Βέβαια, οι “κίτρινοι”, ακολουθώντας το ρητό “η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”, ετοιμάζουν μια τελευταία αντεπίθεση: Σκοπεύουν να επικαλεστούν το αρ. 66 του καταστατικού της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι οι απορριπτικές αποφάσεις των προσφυγών του Άρη (αλλά και της Κέρκυρας) δεν έχουν υπόσταση, σύμφωνα με πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, επειδή ελήφθησαν χωρίς νόμιμη σύνθεση! Η νομολογία προβλέπει τα τρία από τα πέντε μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου να είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί (εν ενεργεία ή μη) από το βαθμό του προέδρου Εφετών και άνω. Στην εκδίκαση των υποθέσεων Άρη και Κέρκυρας όμως αυτό δεν συνέβη γιατί μετείχαν τρεις εφέτες(Β. Ανδρόνικος ως προεδρεύων, Δ. Καρδαμάκης και Γ. Ζώης). Βέβαια, κάτι τέτοιο έχει γίνει και στο παρελθόν και δεν αποκλείεται να θεωρηθεί ότι αποτελεί δεδικασμένο.

Επίσης, για να υπάρξει εξέλιξη πρέπει οι ενδιαφερόμενες ομάδες (Άρης, Κέρκυρα, αλλά και οι υπόλοιποι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής) να ζητήσουν με κλήση τους δίκη εκ νέου με νόμιμη σύνθεση.

Με την απόφαση άνοιξε ο δρόμος για εξελίξεις στα διοικητικά, με το ενδιαφέρον ομάδας επιχειρηματιών, στην οποία συμμετέχουν οι Αρβανιτίδης, Τσοχαταρίδης, να είναι ενεργό, αλλά να τίθενται και όροι: Το δίδυμο των επιχειρηματιών δε θέλει να επιβαρυνθεί με τυχόν υποχρεώσεις της οικογένειας Καλαϊτζίδη και, στην περίπτωση μη ανόδου, να μην υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις από οποιαδήποτε πλευρά.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια Καλαϊτζίδη δείχνει αποφασισμένη να παραμείνει στο προσκήνιο, ενώ δηλώσεις για ανάμιξη στα διοικητικά έκανε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βέροια, Θόδωρος Καρυπίδης…

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα συμβόλαια δέκα παικτών είναι στον αέρα και, αν δε λυθεί το διοικητικό, τα πάντα μπορεί να συμβούν…