Πάνω από 3.000 ρούχα - μαϊμούδες εντοπίστηκαν σε ράφια και αποθήκες έξι εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, μετά από έφοδο της αστυνομίας.


Συνελήφθησαν έξι Ελληνίδες (η μία είναι ιδιοκτήτρια και οι πέντε υπεύθυνες καταστημάτων), ηλικίας από 35 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος δυο ακόμη ιδιοκτητριών, ηλικίας 56 και 35 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση του νόμου περί σημάτων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας ένδυσης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτριες και οι υπεύθυνες των εμπορικών καταστημάτων, πουλούσαν ρούχα - μαϊμούδες (με πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της γνωστής εταιρείας).

Συνολικά βρέθηκαν 3.133 ρούχα (μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια κ.α.) που έφεραν πλαστές ετικέτες, 1.120 πλαστές ετικέτες και 518 καρτέλες - πιστά αντίγραφα  της εταιρίας, πέντε μηχανές κοπτικής/ραπτικής και μεγάλος αριθμός απομιμητικών ενδυμάτων χωρίς ετικέτες. 

Η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία, ανέρχεται στα 127.840 ευρώ.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.