Πρωτοσέλιδο έχει γίνει, σήμερα, ο Αντώνης Ρέμος, από την εφημερίδα “Spirto”, για την υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων των ΠΑΕ –και συγκεκριμένα της ΠΑΕ Ηρακλής.

 

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, η υπόθεση παραμένει στην Οικονομική Αστυνομία, που διεξάγει την προανάκριση έπειτα από εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση. ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση και είναι εκείνος που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, μόλις επιστρέψει στα χέρια του ο φάκελος.

Φιλοξενεί δηλώσεις της δικηγόρου του τραγουδιστή, Χριστίνας Παναγουλέα, η οποία υποστηρίζει πως η υπογραφή του πελάτη της σε ασφαλιστική ενημερότητα (την μία που υπογράφει) είναι πλαστή:

«Πράγματι ο κ Πασχαλίδης (σ.σ.: αυτό είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μια ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία έχει εκδοθεί σε χρόνο που τυπικά ο ίδιος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής και η οποία φέρεται να έχει υπογραφεί από τον ίδιο Ήδη από το τέλος Μαρτίου έχουν προσκομιστεί από τον κ. Πασχαλίδη στην Αστυνομία όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η υπογραφή αυτή δεν είναι δική του. Έκτοτε, ούτε ο κ. Πασχαλίδης ούτε οι νομικοί του παραστάτες έχουν καμία περαιτέρω ειδοποίηση για την εξέλιξη της υπόθεσης», δηλώνει η κ. Παναγουλέα στην εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει η κ. Παναγουλέα, ο κύριος όγκος των πλαστών ενημεροτήτων ήταν από το 2011 κι έπειτα, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιωάννη Τάκη. «Ο Αντώνης ξόφλησε το χρέος του προς την εφορία, καθώς έδωσε πάνω από 5 εκατ. ευρώ Και είναι απολύτως τυπικός στις άλλες υποχρεώσεις του. προς το ΙΚΑ κ.λπ. », λέει.

Η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη ύστερα από αιφνιδιαστική έφοδο που είχαν κάνει στα γραφεία της ΕΠΟ το Νοέμβριο του 2013 οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης και Αριστείδης Κορρέας. Είχαν κατασχεθεί φάκελοι και σκληροί δίσκοι με στοιχεία για ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, που αφορούσαν τα έτη 2006-2007 και 2011-2013.

Στη συνέχεια, ο κ Λακαφώσης επέκτεινε την έρευνα σε Βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν τελικά 162 Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες και 5.000 ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, που προσκομίστηκαν από τις ΠΑΕ.