Άκαρπη απέβη η συνάντηση των συνδικαλιστών με την εργοδοσία στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε., που εκδίδει, στην εφημερίδα, τον Αγγελιοφόρο και το Close Up.

 

Ο κ. Β. Μπακατσέλος, ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕ ΑΕ., δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση για την εξόφληση των δεδουλευμένων επτά μηνών που χρωστά, αλλά, αντιθέτως, ζήτησε να εργαστούν οι υπάλληλοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) για να εκδοθεί φύλλο την ερχόμενη Κυριακή (με την λειτουργία της ΔΕΘ).

Την ίδια στιγμή, απαγορεύτηκε, σε 20 εργαζόμενους που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, η είσοδος στο κτίριο! Οι εργαζόμενοι ζήτησαν πρόσβαση στα προσωπικά τους αντικείμενα και η απάντηση ήταν ότι απαιτείται συνεννόηση με… τη διεύθυνση!

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει ότι ο εκδότης “την ίδια στιγμή, δοκιμάζει να στήσει εκτός επιχείρησης μηχανισμό για να εκδώσει την εφημερίδα, βρίσκοντας παραδόξως χρήματα για να πληρώσει ευκαιριακούς συνεργάτες αλλά όχι τους εργαζόμενους”.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης γίνεται αναφορά και τους άλλους εταίρους της εταιρίας (Σταύρο Ψυχάρη – ΔΟΛ - και Γιώργο Μπόμπολα - ΠΗΓΑΣΟΣ), για τους οποίους τονίζεται ότι “αποδέχονται αυτήν την τακτική”.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον «Αγγελιοφόρο» από τις 09:00 του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου ως τις 09:00 της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου, και ζητούν από την ΕΒΕ ΑΕ:

  • Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
  • Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.