Τα ψέμματα τελείωσαν. Από τη Δευτέρα, όπως υποσχέθηκαν οι υπεύθυνοι του δήμου Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία και την Τσιμισκή δεν θα υπάρχουν ούτε διπλοπαρκαρισμένα, ούτε καν... παρκαρισμένα!


Η Δημοτική Αστυνομία που ανασυστάθηκε βγαίνει στους δρόμους και βάζει ως πρώτο στόχο τη μεγάλη πληγή της πόλης: Τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, φαινόμενο που... έχει ξεφύγει.

Η δημοτική αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με 30 αρμοδιότητες, ωστόσο, επειδή, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν σε όλες τα 68 άτομα, θα γίνει ιεράρχηση των  αρμοδιοτήτων. Έτσι, αρχικά θα δοθεί προτεραιότητα στο κυκλοφοριακό, στις παραβάσεις του ΚΟΚ και στον αυστηρό έλεγχο των λεωφορειολωρίδων. 

«Θα δοθεί βαρύτητα στους κεντρικούς δρόμους, Αγ. Δημητρίου, Ιασωνίδου, Ι. Δραγούμη, Τσιμισκή, Μητροπόλεως και παράλληλα θα κάνουμε και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Τελείωσε ο καφές με το αυτοκίνητο μπροστά μας» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Ανακοίνωσε παράλληλα, ότι για το θέμα, ο δήμος επεξεργάζεται σχέδιο για να βγάλει ο δήμος γερανό για να «σηκώνει» τα παράνομα οχήματα». «Δεν θα είναι πλέον μόνο η κλήση αλλά και τα έξοδα του γερανού και τη μεταφορά του οχήματος» σημείωσε.

Πάντως για το θέμα των γερανών, ο δήμος θα έχει αύριο επαφές με τη Διεύθυνση Τροχαίας προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πέντε γερανοί που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία. Επίσης, η δημοτική αρχή σχεδιάζει να έχει συζητήσεις τόσο για το θέμα των φορτοεκφορτώσεων όσο και για τα ταξί. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «δε γίνεται να μην τηρείται το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων. Πλέον θα αρχίσουν να μπαίνουν πρόστιμα».    

Η έδρα της δημοτική αστυνομίας, η οποία θα είναι και υπό την εποπτεία της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου και όχι στην Μοναστηρίου, όπως ήταν πριν καταργηθεί. Θα λειτουργεί με δύο βάρδιες, η πρωινή με 20-25 άτομα και η βραδινή με 10 -15 αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει γίνει προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν και τα μέσα που χρειάζεται να διαθέτουν οι δημοτικοί αστυνομικοί.