Ανακοίνωση με τις θέσεις του, για όσα γίνονται γύρω από τον -υπό κατασκευή- σταθμό Βενιζέλου του μετρό, εξέδωσε πριν από λίγο, ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο Δημάρχου, υποστηρίζεται πως το θέμα του μετρό ήρθε στην επικαιρότητα «για ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς λόγους» κι ότι την Τρίτη, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συζητείται «η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υποδομών για δημιουργία υπόγειας διάβασης πεζών κάτω από το επίπεδο της επιφάνειας και του οδοστρώματος της οδού Εγνατίας στη γραμμή Βορράς - Νότος». 

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «προσχηματική» η συζήτηση κι ότι «αποπροσανατολίζει, για άλλη μια φορά από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η αδυναμία ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης εξαιτίας της σωρείας λαθών και παραλείψεων όλων των προηγούμενων ετών με ευθύνη των κυβερνήσεων και των εντεταλμένων τους». 

Διευκρινίζονται, επίσης, τρία σημεία:

  1. Η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης που τέθηκε προς γνωμοδότηση ενώπιον του ΚΑΣ κινείται στη γραμμή της ισχύουσας υπουργικής απόφασης και δεν την ακυρώνει με κανέναν τρόπο. 
  2. Αντιμετωπίζει με τον πιο ολοκληρωμένο και νόμιμο τρόπο και τις δύο βασικές προτεραιότητες της πόλης, δηλαδή πρώτον την κατασκευή και λειτουργία του έργου, και δεύτερον την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Θεσσαλονίκης.
  3. Προσφέρει άμεση ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην εμπορική δραστηριότητα της περιοχής.

Το γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης θεωρεί πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία ο χρόνος συνεδρίασης του ΚΑΣ για το θέμα κι ότι η πρόταση που θα συζητηθεί «δεν μεταβάλλει σε τίποτα τη βασική του θέση(σ.σ. του δήμου Θεσσαλονίκης) "και μετρό και αρχαία". Όσοι προβάλλουν αντιρρήσεις, είτε επί της ουσίας είτε επί της διαδικασίας της πρότασης του Δήμου, είναι αυτοί που για κάποιο λόγο που αφορά τα οικονομικά ή κομματικά τους συμφέροντα είχαν αποφασίσει από καιρό να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων το πραγματικό συμφέρον της πόλης». 

Ειδικά για τον Γιάννη Μπουτάρη υπογραμμίζεται πως «δεν εξαρτά κανένα απολύτως παρόμοιο συμφέρον, είτε από την κατάργηση είτε από την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου« κι ότι «κριτήριο και γι’ αυτήν του την πρόταση αποτελεί το μέλλον και το συμφέρον της πόλης».

Υπάρχουν, δε, αιχμές, για τη χθεσινή ανακοίνωση του πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στρ. Σιμόπουλου, καθώς αναφέρεται: «Εκείνοι που εκφράζουν αυτού του τύπου την κριτική προφανώς θέλουν να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες για το έως σήμερα φιάσκο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι κατά καιρούς καθ’ ύλην αρμόδιοι ποιούσαν την νήσσαν όταν έπρεπε να σπεύδουν να δίνουν λύσεις, και έριχναν στάχτη στα μάτια των πολιτών μετακυλύοντας τις ευθύνες τους σε αποδιοπομπαίους τράγους. Το ίδιο κάνουν και τώρα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση».

Ειδικά για όσα είπε ο κ. Σιμόπουλος, ότι θα απομείνουν στην πόλη οι "τρύπες του Μπουτάρη", χωρίς να αναφέρεται το όνομά του, υπογραμμίζεται: "Οι όψιμες και υποκριτικές «εκκλήσεις» των διαφόρων «ανευθυνοϋπεύθυνων» προς το Υπουργείο δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Τρύπες ανοίγουν όσοι σκορπίζουν δημόσιο χρήμα και όσοι αδιαφορούν για την πολιτιστική κληρονομιά και για το μέλλον της πόλης".