Η κατανομή και ο τρόπος χρήσης των χώρων που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι οποίοι θα παραχωρηθούν στα πολιτικά κόμματα ή σε συνδυασμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους, αποφασίστηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015.


Όσον αφορά την κατανομή των χώρων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κατέθεσε πρόταση να διατεθεί το 50% των στεγάστρων διπλής όψης στα κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στη Βουλή και το 50% στα υπόλοιπα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή, οπότε εγκρίθηκε η εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο η κατανομή θα γίνει αναλογικά και επί ίσοις όροις, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 14473/11-4-2012 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 1295/Τ.Β΄/12-4-2012).

Όσον αφορά στη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου του σώματος Παναγιώτη Αβραμόπουλου να αποτελείται από τον ίδιο και από τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Κούβελα, Γιώργο Αβαρλή, Μιχάλη Κωνσταντινίδη, Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιώργο Ρακκά.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα η μη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές διαλόγου της ΔΕΠΘΕ. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε γίνει αποδεκτή από το σύνολο των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, πλην του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής», στη διάρκεια της σύσκεψης ενόψει των επικείμενων εκλογών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015. 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου ζήτησε από όλα τα κόμματα να σεβαστούν την πόλη και να μην προχωρήσουν σε αφισορρύπανση και αυθαίρετες καταλήψεις δημόσιου χώρου.